Logo

22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

¨Κοίτα καλύτερα,

κοίτα ψηλότερα,

κοίτα πολύ πιο μπροστά

και

θα φανεί ένας δρόμος ¨

B. P.

 www.sep.org.gr

 

 

Η επέτειος των γενεθλίων του LordBadenPowellΙδρυτή του προσκοπισμού, η 22α Φεβρουαρίου, εορτάζεται απ’ όλους τους προσκόπους της Υφηλίου ως «Ημέρα Σκέψης Των Προσκόπων». Αυτή την ημέρα ο καθένας μας νοιώθει πως δεν είναι μόνος. Εκατομμύρια άλλων παιδιών έδωσαν την ίδια υπόσχεση και προσπαθούν να τηρήσουν το ίδιο νόμο, εργαζόμενα για μια καλύτερη πατρίδα και έναν καλύτερο κόσμο.

22 Φεβρουαρίου 2013, ακόμα μια φορά γιορτάζουμε σ΄ όλον τον ελεύθερο κόσμο, όπου υπάρχουν πρόσκοποι. Ακόμα μια φορά θα νοιώσουμε αδρή την παρουσία του αρχηγού, ιδρυτή της προσκοπικής κίνησης.

Η ημέρα αυτή είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μέρα, είναι ένας σταθμός σημαντικός στη ζωή 30 εκατομμυρίων νέων που υπηρετούν την προσκοπική ιδέα και οραματίζονται έναν κόσμο καλύτερο και αγαπημένο.

Τι και αν ο John ο Michelο Hugo ο Billο Li-Ho-Chuμας είναι άγνωστοι;

Τι και αν έχουν άλλο χρώμα, άλλη πατρίδα άλλα έθιμα;

Είναι αδέλφια μας. Είναι παιδιά σαν όλα, αγαπούν τη ζωή τη μάθηση, παίζουν, γελούν, τραγουδούν, προσεύχονται,…

Έδωσαν την ίδια υπόσχεση, υπακούουν στον ίδιο νόμο, φορούν το ίδιο τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς, το μαγικό τρίφυλλο, που μας δένει όλους τόσο σφιχτά.

Είναι αλήθεια πολύ ωραίο, να αγαπάς χωρίς να γνωρίζεις, να υψώνεσαι πάνω από ταπεινότητες, μίση, κακίες, μικρότητες, ανθρώπινα πάθη.

Αυτό είναι το μεγαλείο της ημέρας σκέψης. Το μήνυμα που φέρνει μαζί της ας πλημμυρίσει τον κόσμο όλο. Ας γίνει αλυσίδα αγάπης που θα αγκαλιάσει όλο τον κόσμο και ας σβήσει τις φωτιές του κακού που σιγοκαίουν.

Η ημέρα σκέψεως δεν είναι ένα «πέρασμα αναμνήσεων» αλλά γεγονός που συνταράζει συθέμελα μικρούς και μεγάλους και φαντάζει στη σκέψη όλων σαν την ημέρα εκείνη που ο καθένας μας δίνει κάτι για να γίνει ο κόσμος «ΚΑΤΑ ΤΙ καλύτερος απ’ ό,τι τον βρήκε».

Στα χρόνια που διανύουμε, βιώνουμε τρομακτικές απειλές. Το ερώτημα αν θα μπορέσουμε να δούμε τον ήλιο να ανατέλλει πολλές φορές βασανίζει συνεχώς τη σκέψη μας. Παρ’ ότι σήμερα εμείς οι πρόσκοποι, αυτοί οι μικροί «ιππότες με τα γυμνά γόνατα», δεν έχουμε τη δύναμη να αγκαλιάσουμε τον κόσμο ολόκληρο, μπορούμε ωστόσο να δώσουμε το σύνθημα της εκστρατείας, της αγάπης, της αδελφοσύνης και να σκορπίσουμε τη φιλία μας.

Ένας γέρος έλεγε κάποτε: «Πολλές φορές κάθομαι και σκέφτομαι. Είναι πολύ καλό να σκέφτεσαι στις μέρες μας τις γεμάτες ασχολίες. Δεν βρίσκουμε πάντοτε το χρόνο να σκεφτούμε, να κάνουμε σχέδια και έτσι προχωράμε στην τύχη, με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.»

Λάθος, πρέπει να σκεφτόμαστε ό,τι κάνουμε και περισσότερο ό,τι θα κάνουμε στη δουλειά μας, στα παιχνίδια, στο σπίτι. Και όταν έχουμε σκεφτεί τον εαυτό μας και το μέλλον μας, θα σκεφτούμε και την οικογένειά μας και τους άλλους. Θα σκεφτούμε τους φτωχούς μας γείτονες και όλους όσους βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από εμάς, που στις μέρες μας στην «Ελλάδα της κρίσης» πληθαίνουν συνεχώς.

Σε ανάμνηση της προσκοπικής ημέρας σκέψης, φιλίας, αδελφοσύνης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο οι Πρόσκοποι των Ιωαννίνων, συμμετέχουν σε ένα δίκτυο συντονισμένο από την Περιφερειακή Διοίκηση Ηπείρου, με την προοπτική να προσθέσουν το λιθαράκι τους στην καλυτέρευση της ζωής των συνανθρώπων μας.

Παρακαλούμε λοιπόν όσους γνωρίζουν οικογένειες ή άτομα που χρειάζονται βοήθεια πάσης φύσεως να μας ενημερώσουν στο τηλέφωνο 6937507230 δηλώνοντάς μας το όνομα και το τηλέφωνο του χρήζοντος τη βοήθεια.

 

Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter