Logo

ΔΡΑΣΥ: Τώρα να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για το ΚΤΕΛ Ιωαννινων

Είναι γνωστό πως οι πολίτες πέτυχαν σημαντική νίκη με την ακύρωση της άδειας του ΚΤΕΛ στην οδό Παπανδρέου, όμως δυστυχώς η νέα δημοτική αρχή και η συνδεδεμένη μαζί της κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και τα συμφέροντα, ντόπια και κεντρικά, που τις στηρίζουν και τις δύο, επιμένουν να δίνουν παράταση ζωής στην προφανή παρανομία.
Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά αυτό που λέμε χρόνια, ότι η αστική δικαιοσύνη είναι διακοσμητική και τα παράθυρα χωράνε τους πάντες, αρκεί να είναι με τη σωστή πλευρά των συμφερόντων, την καπιταλιστική, τη ληστρική για τους πολίτες, την καταστροφική για το περιβάλλον.
Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο ίδιος ο δήμαρχος απαρνείται την υπογραφή του στην προσφυγή που κερδήθηκε και λέει τώρα ότι θα... περιμένει το Ρυθμιστικό για να μεταφερθεί το ΚΤΕΛ.
Ακολουθώντας η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ το δρόμο που άνοιξε η πολιτική προηγούμενου Δημάρχου του Νίκου Γκόντα που γκρέμισε και ξεπούλησε τα πάντα
Την πολιτική της παράτασης και της αγνόησης των αποφάσεων της δικαιοσύνης, δημιουργία δεδικασμένων. Το Ρυθμιστικό που «στοιχειώνει» χρόνια πλέον την πόλη, που κάθε κυβέρνηση και κάθε υπουργός κόβει και ράβει ανάλογα με το τι του ζητάνε οι κατά τόπους δήμαρχοι και κατασκευαστικές εταιρίες, παραδίνοντας τις πόλεις στο τσιμέντο, καθυστέρει ούτως ή άλλως.
Πώς θα περιμένουμε λοιπόν να γίνει για να μεταφερθεί το ΚΤΕΛ;
Η κοροϊδία δεν έχει όριο πια. Αν υπάρχει όμως έστω και μια τελευταία επίφαση αστικής δικαιοσύνης και αυτή δεν χρησιμοποιείται μόνο στο επίπεδο της καταστολής των λαϊκών δικαιωμάτων και της προστασίας των μεγάλων συμφερόντων, το ΚΤΕΛ στην Παπανδρέου πρέπει να κλείσει τώρα.
Δεν έχει άδεια και από όσο ξέρουμε, ό,τι δεν έχει άδεια δεν πρέπει να λειτουργεί. Εκτός αν η νομιμοφροσύνη της δημοτικής αρχής εξαντλείται στην κινητοποίηση των ΜΑΤ για να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο που οι αποφάσεις του μέχρι στιγμής, μόνο τα λαϊκά συμφέροντα δεν εξυπηρετούν στην πόλη.
Να κλείσει τώρα το ΚΤΕΛ και να τιμωρηθούν όσοι το αδειοδότησαν παράνομα.
Να μειωθούν άμεσα οι τιμές των εισιτηρίων των λεωφορείων οι οποίες είναι παράλογα υψηλές.
Να αναμορφωθεί το Ρυθμιστικό ανάλογα με τις περιβαλλοντικές ανάγκες του λεκανοπεδίου και όχι σύμφωνα με τα συμφέροντα των εργολάβων.

 

 

Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter