Συνεργασία Δήμου Ιωαννιτών με τον Συνήγορο του Πολίτη για Κενάν Μεσσαρέ και Βογιάννου

 


Τα έργα της Κενάν Μεσσαρέ και της Βογιάννου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχαν σήμερα ειδικοί επιστήμονες από τον Συνήγορο του Πολίτη με το Δήμο Ιωαννιτών. Στη συνάντηση μετείχαν ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο αντιδήμαρχος έργων Βασίλης Μασσαλάς, υπηρεσιακοί παράγοντες από της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της Διεύθυνσης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Αφορμή για την επίσκεψη των ειδικών επιστημόνων του Συνηγόρου του Πολίτη αποτέλεσε προσφυγή ομάδας πολιτών για την Κενάν Μεσσαρέ και για τη διάνοιξη της οδού Βογιάννου.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά όπου ο Δήμος Ιωαννιτών ανταποκρίνεται και μάλιστα άμεσα στο αίτημα του Συνηγόρου του Πολίτη παρέχοντας όχι μόνο ενημέρωση αλλά και τα πλήρη στοιχεία των έργων με βάση τους φακέλους ένταξής τους στα κοινοτικά προγράμματα (Γ' ΚΠΣ και ΕΣΠΑ).
Στη σύσκεψη διευκρινίστηκε ότι η οδός Βογιάννου δεν περιλαμβάνεται στον μικρό δακτύλιο της πόλης, ο οποίος, όπως προβλέπεται από το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ολοκληρώθηκε με την διάνοιξη της οδού Κενάν Μεσσαρέ.
«Η απαλλαγή της Κενάν Μεσσαρέ από την υποχρέωση εκπόνησης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έγινε το 2004. Δεν απαιτούνταν τέτοια μελέτη καθώς περιλαμβάνονταν στο εγκεκριμένο από το 1987 Γενικό Πολεοδομικό» τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς.
Υπογράμμισε ότι στους επιστήμονες του Συνηγόρου του Πολίτη έγινε σαφές ότι η Βογιάννου δεν αποτελεί μέρος του δακτυλίου αυτού και συμφωνήθηκε ότι με την προκήρυξη της μελέτης για τη σύνδεση της Κενάν Μεσσαρέ με την παράκαμψη της πόλης, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θα ανατεθεί θα καλύπτει το σύνολο του άξονα.
Ο κ. Μασσαλάς ανέφερε ακόμη ότι τα στοιχεία που προκύπτουν από την μελέτη στην Κενάν Μεσσαρέ δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς ότι αναπτύσσονται υπερβολικές ταχύτητες. «Οι παραβάσεις του ορίου των 50 χιλιομέτρων είναι ανάλογες με αυτές που καταγράφονται σε άλλους μεγάλους οδικούς άξονες της πόλης. Θεωρούμε ότι ο δρόμος είναι ασφαλής. Όμως, με τις οικονομικές δυνατότητες που έχουμε, δεν σταματάμε να βελτιώνουμε την Κενάν Μεσσαρέ αλλά και όλους τους δρόμους της πόλης», κατέληξε ο κ. Μασσαλάς.

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
Tzimas Home Accessories
ΚΕΝΤΡΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Galaxy Hotel