facebook ioa24

twitter ioa24

Να δυναμώσει ο αγώνας και η φωνή του λαού

Να δυναμώσει ο αγώνας και η φωνή του λαού
Το πολιτικό πλαίσιο της προσέγγισης του κόμματος που επιχειρεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση και…


Απευθυνόμενος σε ένα μεγάλο ακροατήριο στο κέντρο «Καρβούνης» στην Ελεούσα, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε αρχικά στη στόχευση του κόμματος, να δυναμώσει ο αγώνας και η φωνή του λαού και της εργατικής τάξης σε όλη τη χώρα.
«Φωτίζουμε την προοπτική για το λαό μας, παίρνοντας υπόψη πως υπάρχει συνολικό πισωγύρισμα, παραμένει ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων. Και σε αυτές τις συνθήκες, συνθήκες οικονομικών κρίσεων, φουντώνουν οι ανορθολογικές και αντιδραστικές θεωρίες, ο συντηρητισμός και οι αυταπάτες, έως και ξαναβγαίνουν από το αυγό του φιδιού φασιστικά μορφώματα και κόμματα», ανέφερε αρχικά.
Στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ με αφορμή τις προβλέψεις που περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
«Η μείωση φόρων, η προσέλκυση επενδύσεων και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, που έκανε σημαία της προεκλογικά η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η υλοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής για λογαριασμό του κεφαλαίου, η οποία πάει χέρι-χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.
Το μόνο που κάνει είναι να μετατρέπει όλο και περισσότερο τη φορολογία σε μέσο εξυπηρέτησης των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι όποιες παρεμβάσεις για τα λαϊκά εισοδήματα επιχειρούν να νομιμοποιήσουν στη λαϊκή συνείδηση ένα άδικο φορολογικό σύστημα, το οποίο γίνεται ακόμα πιο αντιλαϊκό», σημείωσε.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Κουτσούμπας στην πρόβλεψη για αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, τόσο για την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη μίας απεργίας, όσο και για το μητρώο των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
«Από πού κι ως πού είναι δημοκρατία η κρατική παρέμβαση στη λειτουργία των συνδικάτων; Ο έλεγχος των σωματείων από κυβέρνηση και εργοδότες; Από που κι ως που είναι δημοκρατία η κήρυξη απεργίας με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπου οι εργάτες ούτε δεσμούς θα έχουν μεταξύ τους, ούτε θα συζητούν συλλογικά ούτε από κοινού θα αποφασίζουν να οργανώνουν τις απεργίες τους, τις κινητοποιήσεις τους;», αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας.
Η τρίτη βασική αναφορά της ομιλίας του κ. Κουτσούμπα ήταν η κυβερνητική πρόταση για το νέο ασφαλιστικό σύστημα και τέλος, σε επίπεδο επικαιρότητας, οι εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση, καταγγέλλοντας την παγίωση ενός γενικότερου κλίματος αστυνομοκρατίας.
«Κι όλα αυτά αυτή την περίοδο, που χιλιάδες φοιτητές -όπως και δω στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων- γεμίζουν τα αμφιθέατρα συζητάνε συλλογικά και αποφασίζουν κινητοποιήσεις για το κόστος σπουδών, που μεγαλώνει, για τα πτυχία, που μπαίνουν στην κορνίζα, για τις ελλείψεις στη στέγαση, στις υποδομές.
Όλα αυτά, βεβαίως, μαζί με το κλίμα αστυνομοκρατίας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προετοιμασία των επιτελείων του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος, που ξέρουν ότι η αδικία γεννά την αμφισβήτηση, την αγανάκτηση και την οργή».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: EPIRUSONLINE.GRΔείτε επίσης...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Tzimas Home Accessories
ΑΣ Taekwondo Ιωαννίνων Ζήκος
ACS ...σημαίνει courier
Galaxy Hotel