facebook ioa24

twitter ioa24

Εκδήλωση "100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ & μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα" στα Ιωάννινα

Εκδήλωση
Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), ο συντονιστής του…

«Τον Ιανουάριο του 2019 η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας συμπλήρωσε εκατό χρόνια παρουσίας και δράσης για την υπεράσπιση των συμφερόντων, την ικανοποίηση των αναγκών, την παρουσίαση των θέσεων και την προώθηση των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, και γενικότερα όλων των μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Εκατό χρόνια κατά τα οποία η χώρα μας έζησε νίκες και ήττες, επιτεύγματα και καταστροφές, πόλεμο και ειρήνη, πολιτικές και κοινωνικές αναστατώσεις και αλλαγές, περιόδους οικονομικής ανάπτυξης και βαθιές κρίσεις. Εκατό χρόνια ιστορίας πολέμων πατριωτικών, αντιφασιστικών, απελευθερωτικών, αλλά και εμφυλίων. Εκατό χρόνια κοινωνικο-πολιτικών αναστατώσεων και οικονομικών κρίσεων, αλλά εξίσου και οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανόδου. Ένας αιώνας που για τους περισσότερους Έλληνες επαγγελματίες ξεκίνησε από το χωράφι για να μεταπηδήσει στο γιαπί και στο βιοτεχνικό εργαστήριο και αργότερα στο γραφείο, στο συνεργείο αυτοκινήτων, στο εμπορικό κατάστημα, στο εστιατόριο ή στο τουριστικό κατάλυμα.

Θέλοντας να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που συνέβαλαν ενεργητικά στη διαμόρφωση αυτής της πορείας των 100 χρόνων συνδικαλισμού και επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας, προβήκαμε στην επίσημη ανακήρυξη του «2019» ως έτος εορτασμού των 100 χρόνων ΓΣΕΒΕΕ, οργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα.

Για τον σκοπό αυτό εργάστηκαν με ζήλο πολλοί άνθρωποι, στελέχη του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, καταξιωμένοι ερευνητές ιστορικοί, ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες. Κατά τη μελέτη της ιστορίας μας συνειδητοποιήσαμε πόσα λίγα ξέρουμε όλοι μας, για την αξιόλογη και πολύπλευρη ιστορία των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αλλά και για την ιστορία της ίδιας της ΓΣΕΒΕΕ.

Σκοπός μας όμως δεν είναι η μελέτη της ιστορίας μας να υποβιβαστεί σε μια επίδειξη νοσταλγίας. Στόχος μας είναι, παρότι αναμφισβήτητα βιώνουμε μια εποχή κρίσης του συνδικαλισμού όπου λιγότεροι επιχειρηματίες αναγνωρίζουν την ανάγκη και την χρησιμότητα της τεκμηρίωσης, της διεκδίκησης και της συσπείρωσης γύρω από τα πρωτοβάθμια σωματεία, να αναδείξουμε ότι ακριβώς στις σημερινές δύσκολες -για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους- εποχές ο ενωτικός συνδικαλισμός είναι αναγκαίος. Να επισημάνουμε τη σημασία του ότι μια κοινωνία χωρίς (ή με αδύναμους) φορείς εκπροσώπησης συμφερόντων, χωρίς θεσμούς κοινωνικού διαλόγου, χωρίς ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, και χωρίς τεκμηριωμένες και δυναμικές διεκδικήσεις, θα ήταν μια πολύ χειρότερη κοινωνία. Θα ήταν μια κοινωνία ληθαργική και μουντή. Η επιχειρηματική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση πηγαίνουν μαζί.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουμε εκδήλωση με θέμα «100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ και μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα», στα Ιωάννινα την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων και ώρα 19:30.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς και θα παρουσιαστεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Ισνάφ (το Συνάφι, η Συντεχνία, η Ένωση): Η Ιστορία μας είναι η Ιστορία της Χώρας μας!».ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: EPIRUSONLINE.GRΔείτε επίσης...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Τέχνης εργαστήρι
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο
Σ' αναμμένα Κάρβουνα