ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΡΙΗΜΕΡΑ - «Ολεάννα» του Μάμετ από την Εξαύδα

ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΡΙΗΜΕΡΑ - «Ολεάννα» του Μάμετ από την Εξαύδα
Το Καλλιτεχνικό Σωματείο «Εξαύδα» παρουσιάζει το έργο του Ντ. Μάμετ «Ολεάννα». Ένας ώριμος άντρας ο καθηγητής Τζων και μια νεαρή…

Ο «καθηγητής» και η «φοιτήτρια», ο «άντρας» και η «γυναίκα» η «ωριμότητα» και τα «νιάτα» θα συγκρουστούν μέχρι αλληλοεξόντωσης προκειμένου να ξεσκεπάσουν ο ένας το ψέμα του άλλου. Αλήθειες και ψέματα προκύπτουν και εξουδετερώνονται, ανεξαρτήτως καλών ή κακών προθέσεων, μέχρις ότου η σύγκρουση να καταλήξει από τον λόγο και το βλέμμα στα σώματα.
Ποιος έχει δίκιο; Ο συγγραφέας λέει:«όποιον και αν πιστέψετε θα κάνετε λάθος».
«Ολεάννα» δεν είναι το όνομα της ηρωίδας του έργου. Πρόκειται για νορβηγικό τραγούδι του 19ου αιώνα που περιγράφει την επιθυμία του δημιουργού του να μετοικήσει σε μια περιοχή της Πενσυλβανίας που ονομάζεται «Ολεάννα» και στα μάτια του φαντάζει ως ο ιδανικός τόπος. Τελικά όσοι επιχείρησαν να την κατοικήσουν την εγκατέλειψαν λόγω της δυσκολίας να εγκατασταθούν εκεί. Η Ολεάννα μετατρέπεται έτσι σε συνώνυμο της ουτοπίας και ο Μάμμετ χρησιμοποιεί το όνομα ως συμβολισμό για την «ουτοπία» της ανεύρεσης της μίας και μόνης κοινής αλήθειας στην ανθρώπινη επαφή.
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1992 στο Κέμπριτζ της Μασσαχουσέττης και το 1994 μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα.
Προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο φεμινιστικών οργανώσεων, όσο και πανεπιστημιακών κύκλων για διαφορετικούς λόγους, αλλά παίζεται συνεχώς κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού.
Οι συντελεστές είναι: Σκηνοθεσία: Σάββας Κουνουβέλης. Παίζουν: Σάββας Κουνουβέλης,Εβίτα Αγγέλη
Φωτισμοί- Ήχος: Νίκος Γούλας-Νεκταρία Λαμπράκη
Στο θεατράκι του Σωματείου, Κουντουριώτου 31.
Παραστάσεις: Πέμπτη-Παρασκευή και Σάββατο, 14 -15 -16 και 21- 22- 23 Νοεμβρίου στις 9.15 μμ.
Στο θεατράκι του Σωματείου, Κουντουριώτου 31, τηλ κρατήσεων: 6973307103.
Γενική Είσοδος 5 ευρώ. Διατίθενται πέντε εισιτήρια δωρεάν για ανέργους σε κάθε παράσταση, με την επίδειξη κάρτας ανεργίας.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: EPIRUSONLINE.GRval m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Tzimas Home Accessories
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
Πρατήριο Υγρών Καυσίμων ΕΛΙΝ
Galaxy Hotel