Formula 1: Γκραν Πρι εναντίον κορονοϊού

Formula 1: Γκραν Πρι εναντίον κορονοϊού

Σε μία πιο… περίπλοκη κατάσταση σε σχέση με την περσινή χρονιά της Formula 1 κάνουν λόγο οι ειδικοί, με ορισμένα Γκραν Πρι του φετινού καλεντάρι να είναι στο όριο της αναβολής εξ’ αιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορνοϊού.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγώνων στην ιστορία της Formula 1 βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί δύο από τα συνολικά 23 Γκραν Πρι που έχει ορίσει την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα καθώς η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να τα ανατρέψει όλα.

Γεγονός είναι ότι η απαγόρευση θεατών και γενικότερα η διάδραση με τους φιλάθλους στα αγωνιστικά τριήμερα που φιλοξενούνται στις εκάστοτε πίστες που διοργανώνουν τα Γκραν Πρι, έχει φέρει στους οργανωτές σε ένα οικονομικό αδιέξοδο καθώς δεν υπάρχει πώληση εισιτηρίων και γενικότερα εμπορικής κίνησης.

Επιπλέον η απουσία των χορηγών συνεχίζει να προβληματίζει τις οικοδέσποινες πίστες με αποτέλεσμα η φετινή χρονιά να είναι «γεμάτη» ως προς τον αγωνιστικό τομέα, όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.

Το μεγάλο ερωτηματικό σε Καναδά, Αυστρία και Βέλγιο

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, τρία είναι τα Γκραν Πρι που «απειλούνται» με αναβολή καθώς ο Καναδάς, η Αυστρία και το Βέλγιο (13 Ιουνίου, 4 Ιουλίου και 23 Αυγούστου αντίστοιχα) έχουν γνωστοποιήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η ιστορική πίστα του «SPA» στο Βέλγιο αποτελεί μία από τις αγαπημένες τόσο των οδηγών όσο και των φιλάθλων παγκοσμίως, με την χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση του αγώνα να γίνεται σε συνεργασία της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ τα μεγάλα ποσά ων χορηγών κάνουν την διοργάνωση ακόμα πιο… εύκολη.

Φέτος όμως οι οργανωτές του αγώνα ζήτησαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επιπλέον 5 εκατομμύρια δολάρια λόγω της έλλειψης χορηγών με την κυβέρνηση να μην έχει δώσει ακόμα την τελική της απάντηση καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού, επενδύοντας τα χρήματα στον υγειονομικό τομέα.

Ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, μίλησε αναφορικά με το Γκραν Πρι που αναμένεται να διεξαχθείς την πίστα του Σπίλμπεργκ, τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και τον κατάλληλο χειρισμό που πρέπει να έχει, δηλώνοντας:

«Τα πράγματα προχωράνε άσχημα με τους εμβολιασμούς. Δεν έχουμε εμβόλια, η δομή και η οργάνωση των εμβολιασμών δεν είναι η καλύτερη και αυτό μας προβληματίζει. Το τελευταίο που είπε ο Καγκελάριος ήταν ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Μαΐου. Αν συμβεί αυτό, η πιθανότητα να έχουμε θεατές είναι υψηλότερη».

Η αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων δεν αφήνει την Formula 1 ανεπηρέαστη, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Στέφανο Ντομενικάλι ανέφερε ότι η ελαστικότητα και οι αλλαγές σε ορισμένα σημεία (με άξονα τον οικονομικό τομέα) είναι μέσα στα πλάνα της προκειμένου η σεζόν να ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Πιο συγκεκριμένα, είπε:

«Η κατάσταση φέτος είναι πολύ πιο περίπλοκη σε σχέση με το 2020. Πέρσι όλοι έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν την πανδημία και να μάθουν.

Τώρα, κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες και όρους. Για αυτό πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις μέρα με τη μέρα και να μένουν ελαστικοί σε περίπτωση αλλαγών της τελευταίας στιγμής. Αλλά φυσικά όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις της κάθε κυβέρνησης»ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Φροντιστήριο Κλασικό
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
ACS ...σημαίνει courier
Σ' αναμμένα Κάρβουνα