WRC: Το Ράλι Σουηδίας αλλάζει «έδρα»

WRC: Το Ράλι Σουηδίας αλλάζει «έδρα»

Ο CEO του Ράλι Σουηδίας, Γκλεν Όλσον, βρίσκεται ένα βήμα πριν την επισημοποίηση της συμφωνίας με το WRC για την μεταφορά της «έδρας» του αγώνα από την Κομητεία Βέρμλαντ στην πόλη Ουμέα.

Η Ουμέα βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σουηδίας, πάνω από 600 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Στοκχόλμης, και έχει μια ισχυρή αθλητική κληρονομιά, καθώς ορίστηκε η κορυφαία πόλη της χώρας για αθλητισμό δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της εντατικής 12μηνης αναζήτησης για την ακριβή τοποθεσία του Ράλλι Σουηδίας για το WRC, η Ουμέα υπερίσχυσε των Έστερσουντ και Λουλέα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της διοργάνωσης, Γκλεν Όλσον, να ηγείται της διαδικασίας.

Όπως ανέφερε, είναι το μοναδικό χειμερινό αγώνισμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA θα μπορούσε να εγγυηθεί δρόμους με χιόνι και με πάγο, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

«Μια ασφαλής περιοχή είναι βασική απαίτηση, ενώ η δυνατότητα… παροχής των απαραίτητων καιρικών φιανομένων ήταν το κεντρικό στοιχείο της απόφασης», τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του.

«Τα πλεονεκτήματα της Ουμέα, εκτός από ένα σταθερό χειμερινό κλίμα, περιλαμβάνουν άνεση στην διαμονή των πληρωμάτων και των μηχανικών η οποία σε συνδυασμό με την τοποθεσία του πάρκου εξυπηρέτησης αποτελεί μια ζωντανή επιχειρηματική ζώνη που έχει τη δυνατότητα προσέλκυσης πολλών φιλάθλων.

Από το πρωτάθλημα Σουηδίας στο WRC

Οι πόλεις Έστερσουντ και Λουλέα παρουσίασαν επίσης ισχυρές προτάσεις, αλλά συνολικά η Ουμέα είναι μια πιο ελκυστική ιδέα για το Ράλι Σουηδίας», συμπλήρωσε ο Γκλεν Όλσον.

Η περιοχή μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερες από 15 διαφορετικές ειδικές διαδρομές σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από την πόλη, οι οποίες προηγουμένως είχαν χρησιμοποιηθεί σε αγώνες εθνικού πρωταθλήματος.

Από την έναρξη του WRC το 1973, το Ράλι Σουηδίας εδρεύει στην Κομητεία Βέρμλαντ και ο Όλσον είπε ότι ήταν δύσκολη η απόφαση να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς η Σουηδία είναι μία από τις λίγες χώρες που συμμετέχουν από όταν ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και η μεγάλη παράδοση των ιστορικών διαδρομών δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Τονίζεται ότι η τελική συμφωνία με το WRC Promoter ακόμη δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή, διότι δεν έχουν συμφωνηθεί ορισμένες λεπτομέρειες, όμως και οι δύο πλευρές είναι σίγουρες ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι ο διευθυντής εκδηλώσεων του WRC Promoter, Σάιμον Λάρκιν, δήλωσε:

«Έχουμε μεγάλες ελπίδες για τη μελλοντική εμπορική και αθλητική ανάπτυξη αυτού του νέου κεφαλαίου για το Ράλι Σουηδίας στην Ουμέα και γνωρίζουμε την σκληρή δουλειά που καταβάλλεται για να γίνει αυτό».

Δείτε στιγμιότυπα απο το Ράλι Σουηδίας 2020:ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Φροντιστήριο Κλασικό
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
ACS ...σημαίνει courier
Σ' αναμμένα Κάρβουνα