Το WRC ψάχνει τον επόμενο Παγκόσμιο Πρωταθλητή

Το WRC ψάχνει τον επόμενο Παγκόσμιο Πρωταθλητή

Από τον προσομοιωτή στους… κανονικούς αγώνες θα βρεθούν οι νέοι οδηγοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του WRC, το οποίο έχει σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων και την προώθησή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Έτοιμο να υποδεχτεί νέα ταλέντα και οδηγούς από όλο τον κόσμο είναι το WRC, το οποίο θα διεξάγει για πρώτη φορά στην ιστορία του ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου στοχεύει να βρει τον επόμενο παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλι της FIA, καθιστώντας το άθλημα πιο προσιτό από ποτέ στους νέους οδηγούς ηλικίας από 17 έως 26 ετών.

Σε συνεργασία με τις εθνικές αθλητικές αρχές σε όλο τον κόσμο, οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να προκριθούν μέσω μιας σειράς… προκλήσεων που πραγματοποιούνται στην χώρα τους ή ψηφιακά με το επίσημο παιχνίδι WRC 9 και την ονομασία «#RallyAtHome».

Μετά τους τελικούς (European Continental Finals) οι επιτυχόντες θα περάσουν από στάδια ειδικής προετοιμασίας μέσα στο το 2022, και τέσσερις οδηγοί θα συμμετάσχουν σε δύο σεζόν στο FIA Junior WRC.

Κατακτώντας τον τίτλο Junior θα έχει ως αποτέλεσμα να αγωνιστούν στο WRC3 με ένα αυτοκίνητο Rally2.

Η σταδιακή ένταξη των νέων οδηγών, από τον προσομοιωτή μέχρι την στιγμή που καθίσουν στο μπάκετ του… αληθινού οχήματος, γίνεται με σκοπό τα άτομα που αναμένεται να λάβουν μέρος σε αγώνα να έχουν όλες τι απαραίτητες γνώσεις και την κατάρτιση ενός επαγγελματία.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού δεν θέλει να αφήσει τίποτα στην τύχη, κυρίως όταν επιλέγει να προσκαλέσει παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας με σκοπό να τους προωθήσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα Ράλι.

Η αρχή έγινε στην Γεωργία...

Στη Γεωργία, σχεδόν 350 οδηγοί συμμετείχαν σε τρεις περιφερειακές διοργανώσεις, 68 εκ των οποίων προχώρησαν στον εθνικό τελικό που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσά της, την Τιφλίδα.

Τα άτομα που κατάφεραν να προκριθούν (οι Otar Esartia, Nika Biliseishvili, Nikoloz Bekauri, Aleksandre Shakulashvili και η Salome Mchedlishvili) θα αγωνιστούν μεταξύ τους στο «XC LifeLive TN5 Cross Cars» με τον τελικό νικητή να κερδίζει μία από τις επτά θέσεις στο πρόγραμμα προπόνησης και προετοιμασίας του 2022.

Σημειώνεται ότι η Σαλώμη Μεκεντλισβίλι είναι η πρώτη γυναίκα που μπαίνει στην διεκδίκηση της θέσης για το πρόγραμμα FIA Junior WRC και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της, παροτρύνοντας μάλιστα τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να ασχοληθούν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει αυτό! Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανη από το να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στην Ευρώπη και θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλα τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να ασχοληθούν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό».ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
George Coiffure
Carbon Off - Ιωάννινα