Δίπλωμα οδήγησης από τον υπολογιστή, τι αλλάζει στην χρήση ηλεκτρικών πατινιών

Δίπλωμα οδήγησης από τον υπολογιστή, τι αλλάζει στην χρήση ηλεκτρικών πατινιών

Μεγάλες αλλαγές στην υποχρεωτική χρήση κράνους φέρνει νέο νομοσχέδιο που υπογράφει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Τι αλλάζει σε ηλεκτρικά πατίνια και skate boards.

Νέες αλλαγές για την υποχρεωτική χρήση κράνους φέρνει νομοσχέδιο και αφορά τόσο στη χρήση ηλεκτρικών πατινιών, όσο και στη χρήση skate boards.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα - Μικροκινητικότητα - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών», έρχονται οι εξής αλλαγές σε ηλεκτρικά πατίνια, rollers, skate boards:

  • Μπαίνουν κανόνες στην κυκλοφορία των οχημάτων μικροκινητικότητας: όπως ηλεκτρικά πατίνια, rollers, skate boards.
  • Ομαδοποιούνται σε μια κατηγορία Οχημάτων, τα Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτροκίνητα Οχήματα και εισάγονται ρυθμίσεις για τη κυκλοφορία αυτών των ΕΠΗΟ, στη βάση αξιολόγησης και συγκριτικής μελέτης με το τι ισχύει σε άλλες χώρες.
  • Υποχρεώνονται πλέον οι ΟΤΑ να λάβουν μέτρα ρύθμισης ή περιορισμού της κυκλοφορίας τους και να καθορίσουν χώρους για την οργανωμένη στάθμευσή τους.

Επίσης, ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μπαίνει στην ψηφιακή εποχή, καθώς εκσυγχρονίζονται κι απλοποιούνται οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των αδειών λόγω φθοράς / κλοπής / απώλειας / ανανέωσης. Ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει μόνος του όλη τη διαδικασία από τον υπολογιστή ή το κινητό του.

«Το ξεκινήσαμε αυτό με το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης, και το συνεχίζουμε και σε άλλες περιπτώσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο, εντάσσονται σταδιακά στην ψηφιακή βάση δεδομένων οι Περιφέρειες όλης της χώρας, κι ευελπιστούμε πως πολύ σύντομα όλη η διαδικασία θα μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου» δήλωσε.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Galaxy Hotel
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
Νίκος Τριανταφύλλου
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.