H Renault ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή εκκίνησης κάτω από 20.000 ευρώ

Η Renault φέρεται έτοιμη να λανσάρει το 2025 ένα ηλεκτρικό μοντέλο με τιμές εκκίνησης χαμηλότερες από τις 20.000 ευρώ. Πρόκειται για τον διάδοχο του γνωστού μας Τwingo, ο οποίος βρίσκεται προς το παρόν σε φάση εξέλιξης με τον εργοστασιακό κωδικό «Legend» και θα εντάσσεται ξεκάθαρα στα αυτοκίνητα πόλης. Να σημειώσουμε, ότι η γαλλική μάρκα θα πραγματοποιήσει ένα μπαράζ παρουσιάσεων νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων, αρχής γενομένης από το 2024 με τον ηλεκτροκίνητο διάδοχο του εμβληματικού Renault R5, που θα ξεκινά κάτω από τις 25.000 ευρώ και ένα χρόνο αργότερα με μία επίσης ηλεκτροκίνητη σύγχρονη παραλλαγή του R4.
Το νέο ηλεκτρικό μίνι της Renault δεν θα ξεχωρίζει μόνο λόγω της προσιτής τιμής κάτω των 20.000 ευρώ, αλλά και εξαιτίας της πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, η οποία θα κυμαίνεται στις 10 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Θεωρητικά λοιπόν θα προσφέρει το αυτοκίνητο, εφόσον εφοδιαστεί με μία μπαταρία χωρητικότητας γύρω στις 45 kWh, περίπου 450 χιλιόμετρα αυτονομία, που είναι υπεραρκετά για ένα μοντέλο με κύριο πεδίο δράσης το αστικό περιβάλλον.
*Το ηλεκτρικό Renault R5 E-Tech θα κυκλοφορήσει το 2024
Τα τρία προαναφερόμενα ηλεκτρικά μοντέλα, που θα λανσάρει την επόμενη διετία η Renault, εξελίσσονται από τη νέα θυγατρική της Ampere, η οποία θα αναλάβει και τη διαφήμιση και την τοποθέτησή τους στην αγορά, ωστόσο οι πωλήσεις τους θα γίνονται κάτω από την αιγίδα της Renault. Οι Γάλλοι σχεδιάζουν να λανσάρουν έως το 2031 άλλα δύο νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, οπότε θα περιλαμβάνει η γκάμα τους συνολικά επτά αυτοκίνητα τέτοιας τεχνολογίας.
*Το νέο Citroen e-C3 αναμένεται του χρόνου και θα κοστίζει από 23.000 ευρώ
Φαίνεται, ότι τελικά αρχίζουν και βρίσκουν οι κατασκευαστές τους τρόπους να μειώσουν τις τιμές των μελλοντικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, για να τα κάνουν προσιτά σε ευρύτερα τμήματα του αγοραστικού κοινού χωρίς κρατικά κίνητρα και επιδοτήσεις, οι οποίες έχουν έτσι και αλλιώς συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Η Renault υποστηρίζει, ότι μεσοπρόθεσμα θα μειωθούν οι τιμές των ηλεκτρικών μοντέλων της κατά 40% σε σχέση με τις σημερινές και ότι έως το 2027/2028 θα κοστίζει το ηλεκτρικό Megane E-Tech Electric τα ίδια χρήματα με το αντίστοιχο συμβατικό μοντέλο βενζίνης.
*Το ηλεκτρικό SUV VW ID.2 θα ξεκινά κάτω από τις 25.000 ευρώ
Ανάλογες ειδήσεις είχαμε πρόσφατα και από το στρατόπεδο της Citroen, η οποία θα λανσάρει τον επόμενο χρόνο το νέο ηλεκτροκίνητο μίνι SUV e-C3 με τιμές, που θα ξεκινούν από περίπου 23.000 ευρώ, ενώ το 2025 θα ακολουθήσει το VW ID 2 με κόστος εκκίνησης κάτω από τις 25.000 ευρώ. Λίγο αργότερα θα μπει στο παιχνίδι και η Tesla με το μικρότερο Model 2 γερμανικής παραγωγής και ανάλογα χαμηλά επίπεδα τιμών, ενώ είναι βέβαιο ότι θα την μιμηθούν και άλλοι αυτοκινητοκατασκευαστές με δικά τους προϊόντα.
Powered by Versicherungsvergleich