Πρώτα συμπεράσματα της στοιχηματικής σεζόν

Την Κυριακή ήταν η τελευταία επικοινωνία μας, αφού όσο και αν το έψαξα δεν προέκυψε κάτι μεσοβδόμαδα με τις Βραζιλιάνες.

Η πιο πρόσφατη στήλη έμοιαζε με εκείνη της Παρασκευής. Τέσσερα over, 75% επιτυχία με τρία στο στόχο και ένα να χαλάει το απόλυτο. Ένα απόλυτο όμως που αν γινόταν θα έδινε άλλη μια δυάδα και το σύνολο της τετράδας. Ητοι, ένα πολύ πιο δυνατό ταμείο.

Ποιο χάθηκε; Το over της Αρσεναλ, που έμεινε στο 1-0 κόντρα στην Μπόρνμουθ. Κοιτώντας τα φετινά μου στατιστικά βέβαια δεν πρέπει να πέσω από τα σύννεφα. Η Αγγλία είναι σταθερά κακή από την αρχή της σεζόν.

Φυσικά η συγκεκριμένη πρόταση αφορά αποκλειστικά το δικό μου παιχνίδι. Αλλοι μπορεί να έχουν μαγικά στατιστικά στην Αγγλία και να χάνουν κάπου αλλού. Γι αυτό και η διατήρηση προσωπικού αρχείου είναι τεράστια υπόθεση. Ειδάλλως, θα υπήρχε ένα… γενικό αρχείο από όπου θα αντλούσαμε πληροφορίες για το τι να παίξουμε.

Οτιδήποτε, λοιπόν, θα βρείτε παρακάτω αφορά αποκλειστικά την προσωπική μου στήλη και τα «μοιράζομαι» μαζί σας για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η στήλη είναι δημόσια και οφείλει να παρουσιάζει το παιχνίδι της και συγκεντρωτικά. Δεύτερον για να δώσω ένα ερέθισμα στον καθένα να διατηρήσει το δικό του αρχείο. Με όποιον τρόπο πιστεύει πως θα τον βοηθήσει.

Εγώ φέτος το χώρισα σε δύο κομμάτια. Στο είδος του παιχνιδιού και στα πρωταθλήματα. Ιδανικά θα «πρέπει» να προκύπτει συμπέρασμα του τι να παίξω και που.

Στατιστικά Ανά είδος Στοιχήματος

Ξεκινάω με το είδος στοιχημάτων. Ενας πίνακας με δέκα εγγραφές, με όλα τα πιθανά στοιχήματα που μπορεί να ποντάρω στη σεζόν. Φυσικά δεν υπάρχουν κάτι 5-6-7 ή εξάδες και οκτάδες!

Συγκεκριμένα συστήματα (τρίξι, πάντεντ). Δυάδες (είτε με γκολ, είτε με σημείο, είτε ανάμεικτες). Μονά (με γκολ ή με σημεία) και παρολί. Μάλιστα παρολί δεν έχω ποντάρει ακόμη φέτος, όπως δεν έχω ποντάρει και δυάδα με σημεία.

 

Στατιστικά Ανά είδος Στοιχήματος
 ΠοντάρισμαΚέρδος/Ζημία
Μονά (γκολ)115,3174,74
Δυάδες με γκολ401,99110,55
Γιανκί97,590,98
Μονά (σημείο)91,0559,4
Δυάδες (γκολ & σημειο)22,29-22,29
Πάτεντ124,24-124,24
Μονά-Δυάδες (σημεία)366,24-146,39
Τρίξι274,27-157,52
Δυάδες σημείων00
Παρολί00
ΣΥΝΟΛΟ1492,88-14,77

Στην πρώτη στήλη βλέπετε το συνολικό φετινό ποντάρισμα. Το μεγαλύτερο είναι οι 402 σχεδόν μονάδες στις δυάδες με γκολ. Το μικρότερο, μόλις 22,29 μονάδες σε δυάδες με ένα over και ένα σημείο.

Στη δεύτερη στήλη το αποτέλεσμα του πονταρίσματος. Για παράδειγμα πόνταρα 115,3 μονάδες σε μονά στοιχήματα πάνω σε γκολ και είχα καθαρό κέρδος από αυτά 174,74 μονάδες. Να είναι καλά η μεγάλη Μόρτον, που σερί εβδομάδες πλήρωνε 4αρια και 5αρια με τα σκορ… πόλο στα παιχνίδια της!

Υπάρχουν και εκεί λάθη

Για να προχωράμε και στα συμπεράσματα σιγά σιγά, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όπως κάθε τι στη ζωή, έχει δύο όψεις. Αφενός το γεγονός πως βρέθηκε εκείνο το διάστημα το λάθος των μπουκ στη Μόρτον και το εκμεταλλευτήκαμε, δεν σημαίνει πως… τυφλά χτυπήματα πάνω σε παιχνίδι με γκολ μπορούν να φέρουν κέρδος. Αφετέρου, αποδείχθηκε πως υπάρχουν… τρύπες των μπουκ στη συγκεκριμένη κατηγορία, αν ψάξεις καλά. Να θυμίσω πως πέρα από τη Μόρτον έχουμε πληρωθεί σε αντίστοιχα στοιχήματα την Οσέρ και την Εξέλσιορ.

Δεύτερο συμπέρασμα, πάλι σχετικό με τα γκολ. Φέτος πάνε καλά. Εχει ανέβει ο μέσος όρο, κυνηγάω πραγματικές ευκαιρίες και αυτό βγαίνει σε καλό. Τα προτεινόμενα over είναι σχεδόν σταθερά πάνω από τις δύο μονάδες και επιλέγονται ομάδες που περνούν κάτω από τα ραντάρ των στοιχηματικών. Θέλει προσοχή όμως αυτό, ειδικά από εδώ και μπροστά. Για παράδειγμα μπορεί στην αρχή της χρονιάς οι αλγόριθμοι να μην μπορούν να «μετρήσουν» σωστά την απότομη αλλαγή τάσης της Αμιάν, αλλά όσο περνούν οι αγωνιστικές και μελετούν τα στατιστικά, την ενσωματώνουν.

Τρίξι όπως λέμε… εξάδες

Τρίτο σημείο είναι τα τρίξι. Στην… καθημερινότητα είναι εύκολο να τα βάλεις στο παιχνίδι σου. «Υπόσχονται» μεγάλο κέρδος με λίγες στήλες και εκεί είναι η παγίδα. Τα τρίξι κοστίζουν λίγο σε καθημερινή βάση, αλλά πολύ αν ανοίξεις την εικόνα σε μακροπρόθεσμο πλάνo. Το να… σημαδέψεις το 66% σε μεγάλα σημεία είναι εξαιρετικά δύσκολο και, τελικά, κοστοβόρο.

Μου μοιάζει λίγο το τρίξι με… το «κορδόνι» για τους παίκτες των αουτσάιντερ. Κάτι αντίστοιχο με τις εξάδες που κυνηγούν οι φαβοράκιδες!

Για να το κάνω… λιανά, ο παίκτης ποντάρει ευκολότερα τις 15 μονάδες που χρειάζεται ένα Σαββατιάτικο τρίξι από τις 50 που θα ήθελε το αντίστοιχο πάτεντ ή ένα γιανκί. Την πράξη όμως τη βλέπετε στον πίνακα. Κέρδος στα γιανκί, χασούρα (και αρκετή) στα τρίξι.

Χασούρα, θα μου πει κάποιος πως υπάρχει και στα πάτεντ, αλλά εκεί περιμένω διόρθωση. Μέχρι τώρα πονταρίστηκαν 124 μονάδες εκεί και χάθηκαν όλες. Τι σημαίνει αυτό; Μηδέν εύστοχα σημεία στα 9 που πονταρίστηκαν. Αυτό είναι… στατιστικό σφάλμα. Δεν θα τελειώσει η σεζόν με μηδέν! H’ αν τελειώσει με μηδέν, δεν φταίνε τα πάτεντ αλλά… οτι δεν σημάδεψα ελέφαντα στο μισό μέτρο!

Στατιστικά Ανά Πρωτάθλημα

Και αφού είδαμε τι γίνεται ανά είδος στοιχήματος, πάμε και στο τι γίνεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες.

Εδώ έχω ομαδοποιήσει κάποιες κατηγορίες, όπως όλα τα Σκανδιναβικά ή τα Λάτιν. Ακόμη και ενώσεις χωρών έχουν γίνει, ανάλογα με τον όγκο μελέτης και πονταρισμάτων που αναλώνω σε αυτές. Για παράδειγμα μελετάω λίγο και ποντάρω ελάχιστα σε Βέλγιο/Τουρκία, δεν νομίζω πως χρειαζόταν ξεχωριστή εγγραφή. Αν… τα άπλωνα ένα προς ένα θα υπήρχε χάος. Και αναζητώ συμπέρασμα, όχι χάος.

Στατιστικά Ανα  Πρωτάθλημα
 ΠοντάρισμαΚέρδος/Ζημία
Σκωτίες95,7699,31
Γιουρόπα Λιγκ205,2570,8
Λάτιν79,0555,2
Ρωσία20,6754,85
Β΄Ισπανίας – Β’ Ιταλίας52,4834,04
Β’ & Γ’ Γαλλίας130,5945,57
Α’ Ιταλίας25,0128,3
Α’ Ισπανίας47,3315,5
Α’ Γαλλίας85,3615,82
Ελλάδα21,543,91
Ελβετία/Πορτογαλία13,02-13,02
Κύπελλα Αγγλίας115,61-13,61
Βέλγιο/Τουρκία56,57-31,46
Πρέμιερ Λιγκ41,01-41,01
Τσάμπιονς Λιγκ73,87-49,93
Λοιπά Ευρώπης54-54
Ολλανδία (Α’+Β’)60,83-55,33
Σκανδιναβίες/Δανία68,3-68,3
Μικρές Αγγλίες246,63-111,41
ΣΥΝΟΛΟ1492,88-14,77

Αξιοσημείωτη η διαφορά του Τσάμπιονς Λιγκ με το Γιουρόπα Λιγκ. Πολύ πιο λαμπερό το πρώτο, αλλά με διαφορά πιο κερδοφόρο το δεύτερο.

Αλλες «μικρές» είναι… γλυκές

Η περίπτωση της Μόρτον που γράφαμε πιο πάνω, μαζί με κάτι Μαδέργουελ και λοιπά, φέρνουν σαν πιο κερδοφόρα κατηγορία τη Σκωτία. Στον αντίποδα, οι μικρές Αγγλίες είναι στον πάτο! Όπως χαμηλά είναι και η οι Πρέμιερ Λιγκ, με χαμένες και τις 41 μονάδες που πονταρίστηκαν εκεί.

Το στοίχημα στην Αγγλία κάποτε έφερνε μεγάλες διαλογές και μεγάλα κέρδη. Τα τελευταία χρόνια προκύπτουν σαφώς λιγότερες επιλογές και περιορισμένα value bets. Δεν είναι… κακά τα κουπόνια, αλλά διαβασμένα τα προσφερόμενα σετ!

Να συμπληρώσω επίσης πως αυτό που κάποτε συνέβαινε με τα πρωταθλήματα της Αγγλίας τώρα γίνεται σε άλλες «μικρές» κατηγορίες. Δείτε για παράδειγμα τα κέρδη που δίνουν σε Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία οι συγκεκριμένες «μικρές».

Πρωταθλήματα που κάποτε τα επιλέγαμε για τις ισοπαλίες τους, μια ακόμη τάση που έχει αλλάξει και δίνει καλή πάσα για να γίνει θέμα σε μια επόμενη διακοπή!

Επισκεφτείτε καθημερινά το Betmarket.gr για να ενημερωθείτε για τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα, να δείτε τα προγνωστικά των tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: BETMARKET.GRΔείτε επίσης...