Μαγιορκίνης: Σταθεροποίηση και πιθανή συρρίκνωση της επιδημίας στην Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Σταθεροποίηση και πιθανή συρρίκνωση της επιδημίας στην Ελλάδα

Δείτε τι είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την πορεία της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.  

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε ακόμα σε πορεία σταθεροποίησης και πιθανής συρρίκνωσης της επιδημίας στην Ελλάδα, τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό

Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε πως την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα η προσέλευση για τεστ ήταν μικρότερη λόγω των αργιών. 

«Η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης για ακόμα μία εβδομάδα. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 8%», υπογράμμισε. 

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο παρουσίασε μείωση, προσέθεσε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. 

Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία του εμβολιασμού αλλά και στην τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι δεν είναι ακόμα η στιγμή για χαλάρωση. 

Όσον αφορά στα self test, είπε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 10 εκατομμύρια ατομικές συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια πολίτες και έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας μέχρι σήμερα, 14.172 κρούσματα.   

  • ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • SELF TEST
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΜΕΘ


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΗΠΕΙΡΟΣ OIL
Carbon Off - Ιωάννινα
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
Ζιαφέτ' -  Τσιπουράδικο και άλλα...