Μανωλόπουλος: Μία δόση εμβολίου για όσους νόσησαν με κορονοϊό

Μανωλόπουλος: Μία δόση εμβολίου για όσους νόσησαν με κορονοϊό

«Τα άτομα που έχουν νοσήσει θα καταφέρουν να φτάσουν σε υψηλά ποσοστά ανοσίας με μία μόνο δόση εμβολίου» τόνισε ο καθηγητής φαρμακολογίας.

Tα άτομα που έχουν νοσήσει με κορονοϊό θα καταφέρουν να φτάσουν σε υψηλά ποσοστά ανοσίας με μία μόνο δόση εμβολίου, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο καθηγητής φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Μια δόση του εμβολίου στα άτομα αυτά «θα ενισχύσει και θα επιμακρύνει την ανοσία για μεγαλύτερο διάστημα», σημείωσε, μιλώντας στον Τ/Σ Mega.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μανωλόπουλος, ο οργανισμός σε όσους έχουν νοσήσει και σε όσους εμβολιάζονται δημιουργεί αντισώματα, όμως και ακόμα όταν αυτά δεν υπάρχουν, παρέχεται προστασία από τα κύτταρα μνήμης του οργανισμού. «Ακόμα και όταν παύουν να είναι μετρήσημα τα αντισώματα, δεν σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν έχει προστασία», εξήγησε.

Για όσους έκαναν κάποια δόση του εμβολίου και στο παρελθόν είχαν νοσήσει, ο καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να ελεγχθεί το πότε νόσησαν και πότε έκαναν το εμβόλιο για να κριθεί αν χρειάζεται να κάνουν μια ακόμα δόση, προκειμένου να ενισχύσουν την ανοσία στον ιό.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να συστήσει τη χορήγηση μίας δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων από την ημέρα της διάγνωσης, για όσους έχουν ήδη νοσήσει.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, ενώ το σκεπτικό περιλαμβάνει τη σχετική οδηγία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

  • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΕΜΒΟΛΙΟ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΗΠΕΙΡΟΣ OIL
Carbon Off - Ιωάννινα
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
Ζιαφέτ' -  Τσιπουράδικο και άλλα...