ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων - 2η ευκαιρία στους δικαιούχους

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων - 2η ευκαιρία στους δικαιούχους

Δεύτερη ευκαιρία για τον μηχανισμό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στις επιχειρήσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τις ισχύουσες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για τον μηχανισμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» διευκρινίζει το Υπουργείο Εργασίας μέσω σημερινής ανακοίνωσής του, στην οποία αναφέρονται, αναλυτικά, τα ακόλουθα:

«1. Σε επιχειρήσεις – εργοδότες που δεν κατέστη δυνατή για λόγους ανωτέρας βίας η υποβολή δήλωσης ένταξης στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, δίνεται εκ νέου η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων "ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ 'ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ' (Α΄- ΦΑΣΗ)" και "ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ 'ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ' (Α΄ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ" για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021. Η επαναληπτική διαδικασία είναι δυνατή μόνο εφόσον σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία του άρθρου 7 της αριθμ.οικ.23103/478/13/6/2021 ΚΥΑ (Β’ 2274), γνωστοποιήθηκε η μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου. 

Για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021 η ανωτέρω δυνατότητα δίνεται μόνο σε επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει "ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ 'ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ' (Β΄- ΦΑΣΗ)".

  •  ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ 16/4/2021 ΕΩΣ ΚΑΙ 21/4/2021

2. Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων "ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ 'ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ' (Β΄- ΦΑΣΗ)" και "ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ 'ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ' (Β΄ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ" για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021 εντός της κάτωθι προθεσμίας, και ειδικότερα:

- για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ΦΑΣΗ

- για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ΦΑΣΗΣ

  • ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ 22/4/2021 ΕΩΣ ΚΑΙ 29/4/2021

Σημειώνεται ότι πριν υποβληθούν οι διορθώσεις με το έντυπο "ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ 'ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ' (Β’ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ" για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ ΦΑΣΗΣ, οι εργοδότες μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β’ ΦΑΣΗ και επιλέγοντας το κουμπί [Διαχείριση] να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της Β’ ΦΑΣΗΣ».ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
Το Σουβλάκι του Πασά
Νίκος Τριανταφύλλου
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA