Το Κτηματολόγιο στο gov.gr: Πρόσβαση σε μηχανικούς και συμβολαιογράφους

Ψηφιακή πρόσβαση στο Κτηματολόγιο αποκτούν συμβολαιογράφοι, δικηγόροι και μηχανικοί με την ένταξή του στο gov.gr.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για μια «πολύ σημαντική καινοτομία» που προστίθεται στο gov.gr.

«Στο εξής όλα τα στοιχεία για τα ακίνητα της χώρας γίνονται προσιτά στους ιδιοκτήτες τους, αλλά και στους επαγγελματίες που ασχολούνται με τις συναλλαγές γύρω από αυτά, καταργώντας γραφειοκρατία και ταλαιπωρία και εξοικονομώντας φυσικά χρόνο και πόρους» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο εξής, με ηλεκτρονικό τρόπο, «οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν όλα τα στοιχεία των ακινήτων τους, ενώ οι επαγγελματίες μόνο ό,τι απαιτεί η άσκηση της δραστηριότητάς τους» τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «με λίγα κλικ θα γίνεται γνωστή η νομική κατάσταση κάθε ακινήτου, ενόψει κάποιας μεταβίβασης, η φερεγγυότητά του για τη λήψη ενός δανείου. Ακόμα όλες οι πληροφορίες οι οποίες χρειάζονται για την έκδοση οικονομικών θα είναι προσβάσιμες αλλά θα καταχωρούνται και πράξεις όπως συμβόλαια και θα υποβάλλονται αιτήσεις για διορθώσεις στις κτηματογραφικές εγγραφές».

Με την ένταξη του Κτηματολογίου στο gov.gr, «σε παραπάνω από 100.000 μηχανικούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, επιμελητές, προσφέρει η εφαρμογή αυτή χρόνο, μειώνοντας έξοδα και βέβαια για τις υπηρεσίες του Δημοσίου μεταφράζεται σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αλλά και σε μία συνολική επιτάχυνση της κτηματογράφησης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
«Σήμερα», πρόσθεσε, «η μεταβίβαση ενός ακινήτου χωρίς ιδιάζον ιδιοκτησιακό καθεστώς χρειάζεται τουλάχιστον δύο μήνες για να ολοκληρωθεί».

«Αυτή η πολυπλοκότητα είναι ανεπίτρεπτη για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, εκτός από την ταλαιπωρία που προκαλεί στους πολίτες, λειτουργεί και ως ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις» συμπλήρωσε και επισήμανε πως «από όλα αυτά προκύπτει ένα συνεκτικό πλαίσιο που μπορεί να προσδώσει σημαντική υπεραξία στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για «ένα πρώτο ισχυρό βήμα, προκειμένου να χτίσουμε ένα ψηφιακό οικοδόμημα πλέον» που «είναι η αντίληψη ότι το κτηματολόγιο βασικά είναι μία ψηφιακή υπηρεσία η οποία πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους».

Το Κτηματολόγιο εξυπηρετεί σήμερα 43.000 δικηγόρους, 52.000 μηχανικούς, 2.800 συμβολαιογράφους και 2.000 δικαστικούς επιμελητές. Οι υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες απευθύνονται στο Κτηματολόγιο, είναι έρευνα για στοιχεία ακινήτων (ΚΑΕΚ), πληροφορίες για διόρθωση μιας εγγραφής, αίτηση για μεταγραφή συμβολαίου, αίτηση για έκδοση πιστοποιητικών και παραλαβή, παραλαβή πράξης και διόρθωση σφάλματος (νομικού ή γεωχωρικού).

Ο φορέας εκδίδει 9 είδη πιστοποιητικών, 4 από τα οποία είναι ήδη ψηφιακά διαθέσιμα από τον Οκτώβριο του 2020, ενώ τα υπόλοιπα θα εκδίδονται ηλεκτρονικά μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 για το σύνολο της χώρας. Το 2020 εκδόθηκαν είτε ψηφιακά είτε σε φυσική μορφή 735.000 πιστοποιητικά και αντίγραφα για το 33% των δικαιωμάτων. Παράλληλα υπάρχουν 4 κατηγορίες εγγραπτέων πράξεων (μεταγραφές, υποθήκες, προσημειώσεις και δικαστικές αποφάσεις, από τις οποίες υποστηρίζονται ήδη ψηφιακά από τον Ιούλιο του 2020 εκείνες που αφορούν δικηγόρους και από τον Οκτώβριο του 2020 για τους συμβολαιογράφους. Το 2020 υπεβλήθησαν 148.000 εγγραπτέες πράξεις για το 33% των δικαιωμάτων.

 • Εμφανίσεις: 1

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Σοφίας Νικολάου προανήγγειλε ο Πολάκης

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Σοφίας Νικολάου προανήγγειλε ο Πολάκης

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Σοφίας Νικολάου για περίπου 35-40 αναθέσεις προανήγγειλε ο Παύλος Πολάκης, τονίζοντας πως «η Νέα Δημοκρατία εργαλειοποίησε την πανδημία».

Ο Παύλος Πολάκης προανήγγειλε μηνυτήρια αναφορά κατά της Σοφίας Νικολάου για τις περίπου 35-40 αναθέσεις που έχει συνάψει η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. «Ετοιμάζουμε τη μηνυτήρια αναφορά για την κα. Νικολάου. Με αναλυτική ενημέρωση της Εισαγγελίας για όλες αυτές τις συμβάσεις, τις 35-40 περίπου αναθέσεις που έχει κάνει από πέρυσι που βγάζει σε δυσθεώρητα ύψη τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και όταν λέω διασπάθιση εννοώ την τιμή με την οποία αγόρασε η κα. Νικολάου με την τιμή που αγόρασαν άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου την ίδια μέρα. Είναι τεράστιο πραγματικά», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης και συνέχισε: «Η ΝΔ εργαλειοποίησε την πανδημία νομοθετώντας μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το δικαίωμα απ’ ευθείας αναθέσεων εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος, εκτινάσσοντας στα ύψη την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος».

«Πέρα από την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, μας κοροϊδεύουν ξεκάθαρα», είπε ο κ Πολάκης, στηλιτεύοντας την προμήθεια υγειονομικού υλικού από αμφισβητήσιμους προμηθευτές που άλλαξαν τον κύκλο των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να αναλάβουν την δουλειά.

«Πρόκειται για το επιτελικό κράτος στα καλύτερα του. Αγόρασαν ακόμα και από τον ίδιο αμφιλεγόμενο  προμηθευτή, κατάφεραν να αγοράσουν μέσα ατομικής προστασίας και υγειονομικό υλικό μέχρι και σε υπερτριπλάσια τιμή κι όλο αυτό με τον μανδύα της εξυπηρέτησης των επειγουσών αναγκών της πανδημίας», ανέφερε.

 • Εμφανίσεις: 0

Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε στην θέση του τον Δένδια

Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε στην θέση του τον Δένδια

Στη σύγκρουση Δένδια - Τσαβούσογλου αναφέρθηκε ο Ερντογάν λέγοντας πώς ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών «έβαλε στην θέση του» στον Έλληνα ομόλογό του. 

Την πρώτη αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την σύγκρουση Δένδια - Τσαβούσογλου χθες στην Άγκυρα μπροστά στην τηλεοπτικές κάμερες, είχαμε πριν λίγη ώρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους και ενώ είπε πώς η ατμόσφαιρα στη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια ήταν ζεστή μετά το θέμα πήρε άλλες διαστάσεις. 

«Εμείς τον καλέσαμε σε συνάντηση στην Τουρκία (σ.σ. τον Δένδια) και ενώ η ατμόσφαιρά μεταξύ μας ήταν ζεστή αργότερα κατά την συνέντευξη Τύπου άλλαξε. Ο Υπουργός Εξωτερικών μας τον έβαλε στη θέση του» είπε ο κ.Ερντογάν και σημείωσε πώς «δεν θα πρέπει τρίτα μέρη να μπαίνουν ενδιάμεσοι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Επίσης, μίλησε ξανά για την μειονότητα στη Θράκη και συγκεκριμένα για την εκλογή μουφτήδων. 

LIVE: Turkey's President Erdogan speaks to media after attending Friday prayers https://t.co/njydW9FU4H — PresserWatch (@PresserWatch) April 16, 2021

 • Εμφανίσεις: 0

Ταξί και κομμωτήρια με κενά για τα self test

Ταξί και κομμωτήρια με κενά για τα self test

Σοβαρά ζητήματα εμφανίζει η διαδικασία με τα selft test, από Δευτέρα και με τον τρόπο που ανακοινώθηκε ότι θα προχωρήσει η διάθεση. Σοβαρά προβλήματα για τα Ταξί, αλλά και τα κομμωτήρια.

Προβλήματα εμφανίζει η διαδικασία με τα selft test, από Δευτέρα και με τον τρόπο που ανακοινώθηκε ότι θα προχωρήσει η διάθεση. Το τοπίο είναι θολό σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους που θα δικαιούνται από Δευτέρα τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Ουσιαστικά το πρόβλημα έγκειται στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες. Πιο συγκεκριμένα για να λάβει κάποιος το self test θα πρέπει να έχει έμμισθη σχέση με τον εργοδότη, που να επιβεβαιώνεται με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Για παράδειγμα 7 στους 10 επαγγελματίες αυτοκινητιστές είναι αυτοαπασχολούμενοι, με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται αυτοδιαγνωστικά τεστ. Το ίδιο πρόβλημα έχουν και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στις μεταφορές αλλά και σε αρκετούς άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Την αγωνία του εξέφρασε μιλώνταςο Σεραφείμ Κασιδιάρης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ταξί.

«Η εξαίρεση των αυτοαπασχολούμενων μπορεί να δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό στον κλάδο» δήλωσε στον Realfm o Απόστολος Ζουμπουλάκης Πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων – Κομμωτών Αττικής…

Παράλληλα, ενώ οι εργοδότες θα έρθουν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα σε περίπτωση που απασχολούν εργαζόμενο χωρίς βεβαίωση αρνητικού self test, οι ίδιοι δεν υποχρεούνται να το κάνουν.

 • Εμφανίσεις: 0

Πότε ανοίγει η εστίαση

Πότε ανοίγει η εστίαση

Μετά από σχεδόν 6 μήνες πλησιάζει η ώρα για να πάρουν σειρά στο άνοιγμα καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ. Πότε ανοίγει η εστίαση, οι πιθανές ημερομηνίες.

Σε λιγότερο από έναν μήνα θα έχουμε την ευκαιρία να αντικαταστήσουμε το παγκάκι με το τραπέζι σε μια καφετέρια, μπαρ ή εστιατόριο. Η αντίστροφη μέτρηση για να απαντηθεί το μεγάλο ερώτημα του «πότε ανοίγει η εστίαση» με τις πιθανότερες ημερομηνίες που είναι στο τραπέζι είναι οι εξής: 4 ή 10 Μαΐου, δηλαδή ή την Τρίτη μετά το Πάσχα ή τη Δευτέρα που ακολουθεί.

Η πίεση στα νοσοκομεία και το «μαύρο» ρεκόρ θανάτων και διασωληνωμένων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ φέρνουν μεγάλες επιφυλάξεις για το άμεση άρση περισσότερων μέτρων όπως η μετακίνηση εκτός νομού ή το άνοιγμα mall και κέντρων αισθητικής. Ωστόσο, η εστίαση έχει πληγεί σφόδρα από το παρατεταμένο lockdown, ενώ και πριν την 7η Νοεμβρίου του 2020, υπολειτουργούσε με περιορισμένο ωράριο και αριθμό πελατών καθώς απαγορευόταν οι πελάτες να κάθονται όρθιοι ενώ επιβαλλόταν τα τραπέζια να έχουν συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους.

Τώρα, ειδικοί και κυβέρνηση φαίνεται να συμφωνούν ότι η εστίαση μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ ποια από τις παραπάνω δύο ημερομηνίες θα ανοίξουν τελικά θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» είπε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Η εστίαση θα ανοίξει και ίσως προηγηθεί λίγο του τουρισμού. Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή» είχε πει χαρακτηριστικά.

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο ύστερα από έναν χρόνο lockdown», δήλωσε πρόσφατα η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι η εστίαση θα πρέπει να ανοίξει. Η κ. Παγώνη είχε αναφέρει επίσης πως «σιγά-σιγά θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση. Αντί να μαζεύονται όλοι, ομάδες με έναν καφέ στα παγκάκια, να πάνε σε ένα ζαχαροπλαστείο».

 • Εμφανίσεις: 0

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδες μελιού

Την ανάκληση παρτίδων μελιού από την αγορά ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ καθώς μετά από ελέγχους διαπίστωσε την παρουσία πρόσθετων χρωστικών (καραμελόχρωμα Ε150c και Ε150d) οι οποίες δεν επιτρέπονται στο μέλι είτε…

Περισσότερα...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: CNN.gr


 • Εμφανίσεις: 9

Lockdown: «Μπλόκο» λοιμωξιολόγων σε περαιτέρω άνοιγμα

«Μπλόκο» στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων (mall) και των κέντρων αισθητικής αλλά και την επιστροφή των μαθητών στα φροντιστήρια φαίνεται πως βάζουν οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδριάζουν για να αποφασιστούν τα…

Περισσότερα...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: CNN.gr


 • Εμφανίσεις: 9

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Κοζάνη: Δυο νεκροί σε εργατικό δυστύχημα – Έπεσαν από μεγάλο ύψος
 2. Γλυφάδα: Σκοτώθηκε 70χρονος που έπεσε από τον δεύτερο όροφο εμπορικού
 3. Το non paper «φάντασμα» που προτείνει αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια
 4. Επίσκεψη Τσίπρα στο Σισμανόγλειο: Να σταματήσουν οι παλινωδίες
 5. Άννα Μαρία Βέλλη: Ο άγνωστος όρος στο συμβόλαιό της για να μπει στο «Survivor 2021»
 6. Συντριπτικό «όχι» σε άρση μέτρων - Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων
 7. Αναστασιάδης για την αντιπαράθεση Δένδια – Τσαβούσογλου: Είναι γνωστή η τουρκική αδιαλλαξία
 8. Survivor 2021: Ο πνευματικός του Τριαντάφυλλου μιλάει για τον «αγωνιστή της ζωής»
 9. Βαρύ κλίμα στην Επιτροπή για τα ανοίγματα και τα νέα μέτρα
 10. Εργατικό δυστύχημα στην Κοζάνη με δύο νεκρούς
 11. ΚΙΝΑΛ: Ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία τα 300 νέα λεωφορεία
 12. MasterChef 5 – spoiler: Μονομαχία για 6 – ποιοι 3 παραμένουν
 13. ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται παρτίδες νοθευμένου μελιού
 14. Μάνος κατά Καθημερινής για το «κρυμμένο» άρθρο του
 15. Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Να μην παραταθεί η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
Tzimas Home Accessories
Φροντιστήριο Κλασικό
Carbon Off - Ιωάννινα