Εύα Καϊλή: Θα μετακομίσω στην Ιταλία - Αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ και Μέτσολα

Εύα Καϊλή: Θα μετακομίσω στην Ιταλία - Αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ και Μέτσολα
Συνέντευξη στην Corriere Dela Serra παραχώρησε η Εύα Καϊλή, η οποία εξέφρασε την πρόθεση να μετακομίσει στην Ιταλία.

 Συνέντευξη παραχώρησε η Εύα Καϊλή στην Corriere della Sera όπου και αποκάλυψε ότι θα μετακομίσει και θα μείνει στην Ιταλία ενώ άφησε και αιχμές κατά της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. 

 Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η Εύα Καϊλή, θέλω να ζήσω στην Ιταλία, μια χώρα εγγύησης. Η ΕΕ και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν» και πρόσθεσε : «Εγώ βρίσκω τη σιωπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξωφρενική για έναν τέτοιο αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματός μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μιλήσω για όλα όσα έχουν διαρρεύσει και επιβουλεύονται έντεχνα εναντίον μου, η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα και το κόμμα μου S&D της υπεράσπισης των θεσμών, προσπάθησαν, προεκλογικά, να κρύψουν την αδυναμία τους να σεβαστούν τις αρχές της Ένωσης και να διαφυλάξουν τις ελευθερίες και τα προνόμια των βουλευτών.

Δημιουργήθηκε ένα επικίνδυνο προηγούμενο που επιτρέπει στη δικαστική εξουσία να ανακατεύεται στην πολιτική, υπονομεύοντας ανεπανόρθωτα την ακεραιότητα του ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου».

Η υποψηφιότητα στη ευρωεκλογές

Όσον αφορά για τυχόν υποψηφίοτητα στις ευρωεκλογές ανέφερε ότι «ήλπιζα ότι οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούσαν να δουν την αλήθεια πριν ψηφίσουν τον Ιούνιο, αλλά η απαγόρευση να μιλήσω για αυτήν την υπόθεση καθιστά αδύνατο να είμαι καν υποψήφια».

Όσο για τον μακρύ, ακόμα, δικαστικό αγώνα που έχει μπροστά της, υπογραμμίζει ότι έχει μιλήσει στο Βέλγιο για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των βουλευτών και, για την αδικαιολόγητη σύλληψή της και τη μεροληψία του ανακριτή. Επίσης, έχει απευθύνει εκκλήσεις ενάντια στην απαγόρευση του να μιλάει στον Τύπο, «που είναι μια θεμελιώδης ελευθερία», ενώ λέει ότι θα στραφεί νομικά ενάντια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «που παραβίασε το δικαίωμά μου να ακουστώ και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου»...

  • Εμφανίσεις: 2

Αντώνης Κανάκης στο τελευταίο Ράδιο Αρβύλα: «Φέτος ζήσαμε την πιο ξεδιάντροπη συγκάλυψη»

Αντώνης Κανάκης στο τελευταίο Ράδιο Αρβύλα: «Φέτος ζήσαμε την πιο ξεδιάντροπη συγκάλυψη»
Ένα μακροσκελές αποχαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε στους τηλεθεατές στο τελευταίο Ράδιο Αρβύλα της χρονιάς ο Αντώνης Κανάκης.

Ο Αντώνης Κανάκης ευχαρίστησε το κοινό του Ράδιο Αρβύλα, το οποίο ρίχνει αυλαία για την τρέχουσα σεζόν.

Όπως είπε κάθε χρόνο η εκπομπή ολοκληρώνεται λίγο πριν από το Πάσχα: «Είναι το τελευταίο Ράδιο Αρβύλα για τη σεζόν, ξεκινήσαμε Νοέμβριο και είναι τέλη Απριλίου. Πριν από το Πάσχα κάθε σεζόν τελειώνουμε και για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, ήταν μια σεζόν για εμάς που είχε δυο πρόσωπα. Το ευχάριστο και το δυσάρεστο.

Το δυσάρεστο είναι όλη αυτή η σαπίλα, η οποία ζούμε γύρω μας και μας επηρεάζει πλέον πάρα πολύ. Έχει αλλάξει ο κόσμος ρε γαμ…ο και γίνονται πολύ παράξενα πράγματα. Από πέρσι, από τα Τέμπη, δεν έχουμε συνέλθει ακόμα. Δηλαδή από την αλλαγή που έγινε στην ψυχολογία μας σε σχέση με την εκπομπή και την επικοινωνία, δεν έχουμε έρθει στα ίσια μας και δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε.

Πέρσι ζήσαμε την τραγωδία αυτή, φέτος ζήσαμε το άλλο έγκλημα. Την πιο ξεδιάντροπη συγκάλυψη που έχει γίνει ποτέ με την αλαζονεία του 41% μέσα στα μούτρα μας. Μια συγκάλυψη που μας γέμισε οργή, θλίψη και προσέβαλε πρώτα τους ανθρώπους που «έφυγαν» και τις οικογένειες τους και μετά τη νοημοσύνη όλων μας.

Έγινε με έναν τρόπο απίστευτο, μπροστά στα μούτρα μας, προκειμένου να θαφτούν οι πραγματικές ευθύνες για αυτό το έγκλημα. Ζήσαμε λοιπόν αυτό το πράγμα φέτος και αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε για πρώτη φορά να ανοίξουμε τις πόρτες μας και να ζητήσουμε συζήτηση, να προσκαλέσουμε και να φιλοξενήσουμε πολιτικό αρχηγό και συγκεκριμένα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτό το θέμα.

Ο οποίος βέβαια έστριψε δια του αρραβώνος και απέφυγε αυτή τη συνέντευξη σαν τον διάολο. Από τη μια μπορεί να είναι ένα παράσημο για εμάς το να αποφεύγει ο πρωθυπουργός να έρθει εδώ αλλά από την άλλη είναι θλιβερό και δυσάρεστο γιατί οφείλει κάποια στιγμή να μιλήσει επιτέλους.

Όχι σε αυτές τις συνεντεύξεις που πάει και δίνει, είναι θλιβερό και σχεδόν ντροπή να κρύβεται ο πρωθυπουργός της χώρας για κάτι που έχει πληγώσει όλη τη χώρα.

Υπήρχε όμως και το όμορφο κομμάτι που είναι η επικοινωνία μαζί σας, οι στιγμές που περνάμε εδώ, το γεγονός ότι θεωρώ πως βρισκόμαστε αυτή την ώρα εμείς και εσείς και είναι κάτι όμορφο όλο αυτό που συμβαίνει. Για αυτό και σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όπως ευχαριστούμε και όλους τους συνεργάτες μας πάρα πολύ, οι οποίοι δίνουν όλον τον εαυτό τους», είπε ο Αντώνης Κανάκης απευθυνόμενος στους τηλεθεατές κι ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Δείτε όσα είπε ο Αντώνης Κανάκης στο τελευταίο Ράδιο Αρβύλα:

{https://youtu.be/bVy3kjUWh2o?si=-vy25dC326JCjaqs}

  • Εμφανίσεις: 5

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε το myaade για υποβολή - Είσοδος με κωδικούς Taxisnet

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε το myaade για υποβολή - Είσοδος με κωδικούς Taxisnet
Άνοιξε σήμερα 25/4 το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024. Όλες οι λεπτομέρειες για την υποβολή της δήλωσης. 

Ώρα για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2024 με Taxisnet και μέσω gov.gr στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Αργά το βράδυ της Πέμπτης 25/4 άνοιξε η πλατφόρμα myaade και πλέον οι προθεσμία για τις δηλώσεις τρέχει.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, το σύστημα θα ανοίξει σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου, για να ξεκινήσει η διαδικασία και να ολοκληρωθούν στην ώρα τους οι φορολογικές υποχρεώσεις. Α

Εξάλλου, σημειώνεται, ότι το οικονομικό επιτελείο έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δοθεί φέτος παράταση, επομένως η επίσημη προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2024 λήγει στις 25 Ιουλίου 2024. Στις 31 Ιουλίου 2024 θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλες 8 δόσεις μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2025. 

Φορολογική δήλωση 2024 μέσω gov.gr και Taxisnet 

Για να κάνετε δήλωση για το φορολογικό έτος 2023, θα πρέπει να μπαίνετε ΕΔΩ στο Taxisnet ή ΕΔΩ μέσω gov και στη συνέχεια να ακολουθείτε τα εξής βήματα:

  • Επιλέγω το έτος για το οποίο επιθυμώ την υποβολή δήλωσης.
  • Επιβεβαιώνω τα προσωπικά μου στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ.Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).
  • Συμπληρώνω τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.
  • Συμπληρώνω το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.
  • Ενημερώνομαι για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.
  • Υποβάλω τη δήλωση.
  • Εκτυπώνω τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

Από τον ίδιο ιστότοπο της ΑΑΔΕ μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός σας και τα αντίστοιχα Εκκαθαριστικά Σημειώματα/Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου για τα οικονομικά έτη 2003 και εφεξής.

Για τις φορολογικές δηλώσεις ο κ. Θεοχάρης δήλωσε στην ΕΡΤ αναλυτικά: 

«Αυτό που κάνουμε φέτος και είναι μια πιστεύω πολύ θετική χειρονομία, είναι ότι τείνουμε ένα χέρι εμπιστοσύνης στους λογιστές και στους φορολογούμενους που κάνουν τις δηλώσεις τους μόνοι τους. Δηλαδή λέμε ότι επειδή ακριβώς, εθιμικά γιατί δεν υπάρχει στον νόμο, ανοίγουμε κάθε χρονιά 31 Μαρτίου περίπου, αλλά φέτος, επειδή είχαμε να νομοθετήσουμε την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων για λογαριασμό του φορολογούμενου, μια σημαντική καινοτομία, και πήρε αυτό κάποιες μέρες, ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, πήρε ΦΕΚ τη Δευτέρα και συνεπώς η ΑΑΔΕ για να κάνει τις προσαρμογές έπρεπε να περιμένει την ψήφιση αυτή. Αυτές τις μέρες που πήραμε μέσα στον Απρίλιο, τις δίνουμε προκαταβολικά μέσα στον Ιούλιο. Άρα η προθεσμία που ήταν για 30 Ιουνίου θα πάει 25 -26, όσες μέρες έχουμε πάρει από τον Απρίλιο.

Και με αυτόν τον τρόπο λέμε ότι εμείς αναγνωρίζουμε τις δικές μας υποχρεώσεις. Δίνουμε αυτές τις μέρες και από την άλλη περιμένουμε να αναγνωριστεί η ευθύνη των λογιστών και των φορολογουμένων και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτή μέσα στους χρόνους που δίνουμε, γιατί δεν θα υπάρξει άλλη παράταση. Άρα θα πάει μέχρι 25 Ιουλίου τελευταία μέρα και μέχρι 31 Ιουλίου να πληρωθεί η πρώτη δόση και για 8 δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο».

  • Εμφανίσεις: 5

Τζόκερ Κλήρωση σήμερα 25/4/2024: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

Τζόκερ Κλήρωση σήμερα 25/4/2024: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν
Η κλήρωση του Τζόκερ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25/4/2024. Δείτε τους τυχερούς αριθμούς.  

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Τζόκερ σήμερα Πέμπτη 25/4/2024. Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα της αποψινής κλήρωσης είναι οι εξής: 33, 32, 6, 40, 36 και αριθμός Τζόκερ ο αριθμός 7.

Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης Τζόκερ 15/4/24:

κληρωση τζοκερ σημερα, τζοκερ αριθμοι 25 4 24, αποτελεσματα τζοκερ

{https://www.youtube.com/watch?v=IiCdp7LDdD4}

Η συμμετοχή στο ΤΖΟΚΕΡ επιτρέπεται:

Μέσω Πρακτορείων, σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους και μέσω Διαδικτυακών Σημείων, σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το εικοστό πρώτο (21ο) έτος της ηλικίας τους. Επίσης, διευκρινίζεται ότι:

α) Συμμετοχές γίνονται δεκτές κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την ολοκλήρωση της προηγούμενης κλήρωσης μέχρι και 30 λεπτά πριν την έναρξη της επόμενης κλήρωσης.

β) Ακυρώσεις συμμετοχών δεν επιτρέπονται. Η ακύρωση εκτυπωμένου Αποδεικτικού Συμμετοχής επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση Συμμετοχής στο ΤΖΟΚΕΡ μέσω των Πρακτορείων και εφόσον οι επιλογές ενός δελτίου δεν συμπίπτουν με τις επιλογές του Αποδεικτικού Συμμετοχής. Αν δηλαδή το Αποδεικτικό Συμμετοχής έχει, λόγω τεχνικού προβλήματος, διαφορετικά στοιχεία (π.χ. επιλεγμένοι αριθμοί, αριθμός συνεχόμενων κληρώσεων) από αυτές που είχε επιλέξει ο παίκτης στο δελτίο που συμπλήρωσε για επικύρωση.

γ) Η Επιτροπή Ελέγχου, μόνο μετά τη διασφάλιση των στοιχείων και έχοντας πιστοποιήσει ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, δίνει το τελικό ΟΚ για την έναρξη της κλήρωσης. Για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και το αδιάβλητο των κληρώσεων, ακολουθείται μια σειρά από διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Οι κληρώσεις γίνονται παρουσία Ανεξάρτητης Επιτροπής Κληρώσεων (ΕΚ) που αποτελείται από μέλη που ορίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, τα οποία πιστοποιούν ότι έχουν τηρηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες (τελική έγκριση από την Επιτροπή Ελέγχου & η διαδικασία δοκιμαστικών κληρώσεων) για το αδιάβλητο της κλήρωσης.

2. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κάθε κλήρωσης πραγματοποιούνται έλεγχοι στις κληρωτίδες και στα σφαιρίδια από την Επιτροπή Κληρώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα, γίνονται δοκιμαστικές κληρώσεις για τον έλεγχο και των κληρωτίδων και επιλέγεται τυχαία από την ΕΚ μια από τις τρεις διαθέσιμες σειρές σφαιριδίων και τα σφαιρίδια ζυγίζονται με ζυγαριά ακριβείας, ώστε να πιστοποιείται ότι οι αποκλίσεις στο βάρους τους είναι εντός των πλαισίων που ορίζει ο κατασκευαστής.

  • Εμφανίσεις: 7

Αναβρασμός στην «Ivy League» της Αμερικής - Πρωτοφανείς συγκρούσεις στα κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ (βίντεο)

Αναβρασμός στην «Ivy League» της Αμερικής - Πρωτοφανείς συγκρούσεις στα κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ (βίντεο)
Από το Χάρβαρντ έως το Κολούμπια και το Γέιλ συγκρούσεις με την Αστυνομία για τη Γάζα.

Ανθεκτικό στην καταστολή και με τάση ακόμα μεγαλύτερης εξάπλωσης είναι το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ που στρέφεται κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα. Στο «χορό» των κινητοποιήσεων βρίσκονται εμβληματικά και ιστορικά πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ, το Κολούμπια και το Γέιλ.

Στη μέγγενη των πολιτικών πιέσεων οι διοικήσεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων των ΗΠΑ ανάβουν το πράσινο φως για βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και διάλυση των καταλήψεων που έχουν προσλάβει μορφή χιονοστιβάδας στις πανεπιστημιουπόλεις.

Ήδη, αστυνομικοί εισέβαλαν στα πανεπιστήμια του Τέξας και της Νότιας Καλιφόρνιας συλλαμβάνοντας δεκάδες φοιτητές με τις εικόνες να ξυπνούν μνήμες την καταστολή των νέων του αντιπολεμικού κινήματος της δεκαετίας του ’60 για το Βιετνάμ.

Στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, η αστυνομία προχώρησε σε έφοδο, συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές και προχώρησε σε τουλάχιστον 100 συλλήψεις. Το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

{https://twitter.com/The___Leader_/status/1783262886355247235}

{https://twitter.com/SouthToday5/status/1783358076927517032}

Ίδια η εικόνα και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν, όπου οι αρχές προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάνω από 30. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ένας φωτογράφος του Fox 7.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε ότι οι συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών θα συνεχιστούν «μέχρι να διαλυθεί το πλήθος». «Αυτοί οι διαδηλωτές ανήκουν στη φυλακή», είπε και υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «αντισημίτες», πρόσθεσε πως «θα πρέπει να αποβληθούν από όλα τα Πανεπιστήμια».

{https://twitter.com/SouthToday5/status/1783358076927517032}

Πήραν σηκωτούς διαδηλωτές στο Emory στην Ατλάντα

Στο Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα της Τζόρτζια, η αστυνομία συνέλαβε αρκετούς διαδηλωτές.

Οι αρχές λένε ότι οι ακτιβιστές διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν την πανεπιστημιούπολη, αλλά αρνήθηκαν.

Άνθρωποι που «δεν συνδέονται» με το Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα της Τζόρτζια συνελήφθησαν αφού έστησαν καταυλισμό στους χώρους της σχολής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της σχολής.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Emory, Gregory Fenves, λέει ότι μερικές δεκάδες διαδηλωτές - «σε μεγάλο βαθμό μη συνδεδεμένοι» με το πανεπιστήμιο - εισήλθαν στην πανεπιστημιούπολη και «διέκοπταν» τους φοιτητές στο μάθημα.

«Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», λέει ο Fenves.

Ακολουθούν μερικές εικόνες από τα όσα ακολούθησαν.

Emory_University2_3dec1.jpgEmory_University3_88a4f.jpgEmory_University4_d0698.jpgEmory_University5_c7dfb.jpgEmory_University6_15272.jpgEmory_University_093d6.jpg

Την ίδια ώρα, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια η προθεσμία που είχε δοθεί για διάλυση της κατάληψης έως το μεσημέρι της Τετάρτης επεκτάθηκε για άλλες 48 ώρες και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης και φοιτητών συνεχίζονται.

Ο πρόεδρος της Βουλής Μάικ Τζόνσον κάλεσε την πρόεδρο του Πανεπιστημίου να παραιτηθεί εάν δεν μπορεί να επιβάλει την τάξη στην Πανεπιστημιούπολη. Φοιτητές του Κολούμπια αποδοκίμασαν τον Μάικ Τζονσον την ώρα που ο πρόεδρος της Βουλής καλούσε για τερματισμό των «απεχθών», όπως είπε, διαδηλώσεων. «Mike, you suck!», του φώναζαν. Οι φιλοπαλαιστινιακοί διαδηλωτές στο Κολούμπια, που βρέθηκε στο επίκεντρο των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων, οι οποίες αναζωπυρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως προ ημερών και στο Κολούμπια η αστυνομία είχε προχωρήσει σε περίπου 100 συλλήψεις, ωστόσο οι φιλοπαλαιστιναικοί διαδηλωτές διεμήνυσαν ότι δεν θα διαλυθούν έως ότου το Πανεπιστήμιο διακόψει τους δεσμούς με ισραηλινά πανεπιστήμια και δεσμευτεί να εκχωρήσει κεφάλαια από οντότητες που συνδέονται με το Ισραήλ.

{https://twitter.com/13_hijazi/status/1783413305794531381}

Στο Χάρβαρντ, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η κατάληψη, η διοίκηση έκλεισε τις πύλες του πανεπιστημίου, ώστε να διακόψει την πρόσβαση. Όμως, αρκετοί είναι οι συγκεντρωμένοι σε σκηνές στην πανεπιστημιούπολη. Κλειστή έως και το Σαββατοκύριακο θα παραμείνει και η πανεπιστημιούπολη του Πολυτεχνείου Humboldt της Καλιφόρνια. Σε ανάλογες αποφάσεις έχουν προχωρήσει και άλλα πανεπιστήμια, όπου πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις με τις πανεπιστημιακές αρχές να αποφασίζουν τη διακοπή των δια ζώσης μαθημάτων.

{https://twitter.com/aidaroussahmed/status/1783552764829655299}

{https://twitter.com/OnlinePalEng/status/1783492447751802974}

Την ίδια ώρα το Μουσουλμανικό Συμβούλιο Δημοσίων Υποθέσεων στις ΗΠΑ (MPAC) ανέφερε πως «η ακραία καταστολή των φοιτητών έχει δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο για τις διοικήσεις των πανεπιστημίων σε εθνικό επίπεδο». Κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να επανεκτιμήσουν τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν για τον χειρισμό των διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, τονίζοντας πως θα πρέπει να ακολουθηθούν «προσεγγίσεις που δίνουν έμφαση στην αποκλιμάκωση και αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες των φοιτητών με εποικοδομητικά μέσα παρά με βία και εκφοβισμό».

Μόλις την Τρίτη, το MPAC κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο ότι έχει δύο μέτρα και σταθμά απέναντι σε Εβραίους και φιλοϊσραηλινούς διαδηλωτές και σε μουσουλμάνους και φιλοπαλαιστινιακούς διαδηλωτές.

Νετανιάχου: «Πρέπει να καταδικαστούν απερίφραστα»

Από την πλευρά του Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, από την πλευρά του, κατήγγειλε την Τετάρτη τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ ως «τρομακτικές» και «αντισημιτικές», ζητώντας από τις αμερικανικές αρχές να τις τερματίσουν άμεσα. «Πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει να καταδικαστούν απερίφραστα», είπε ο Νετανιάχου, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «η στάση πολλών προέδρων πανεπιστημίων είναι επαίσχυντη». «Πρέπει να γίνουν περισσότερα» ως απάντηση στις διαδηλώσεις, ανέφερε και πρόσθεσε πως η άνοδος του αντισημιτισμού στις ΗΠΑ «έχει τρομερές συνέπειες».

{https://twitter.com/Qxj9EpiXyt9sd0O/status/1783405746849214902} 

Το χαμένο πλεονέκτημα του Μπάιντεν

Το φοιτητικό κίνημα να ενισχύεται ημέρα με την ημέρα και ο Μπάιντεν δεν μπορούσε άλλο να παραμείνει σιωπηλός. «Καταδικάζω τις αντισημιτικές διαμαρτυρίες και γι' αυτό έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για να το αντιμετωπίσω. Καταδικάζω επίσης όσους δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει με τους Παλαιστίνιους και πώς είναι», είπε, θέλοντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή του με αφορμή το εβραϊκό Πάσχα, στην οποία κατήγγειλε την «άνοδο του αντισημιτισμού στις πανεπιστημιουπόλεις», χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στους Παλαιστίνιους ή στην κατάσταση στη Γάζα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικρίθηκε από υποστηρικτές των Δημοκρατικών για μονόπλευρη προσέγγιση και με τη νέα δήλωσή του επιχείρησε να ικανοποιήσει και αυτήν την πλευρά.

Ο Τζο Μπάιντεν «ακροβατεί» επικοινωνιακά, καθώς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η «ακλόνητη» υποστήριξη της κυβέρνησής του στο Ισραήλ - όπως ο ίδιος την έχει χαρακτηρίσει παρά τις διαφωνίες του με τον Νετανιάχου - αποδοκιμάζεται από μια σημαντική μερίδα ψηφοφόρων του κόμματός του. Οι νεαρότεροι ηλικιακά ψηφοφόροι υπήρξαν παραδοσιακά ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τους Δημοκρατικούς και η ψήφος τους ήταν καθοριστική για τη νίκη του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Πλέον, το πλεονέκτημα έχει περιοριστεί αισθητά κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί καταλυτικό το εκλογικό αποτέλεσμα.

  • Εμφανίσεις: 5

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής κλήρωσης για το ένα εκατ. ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση με αριθμό 2745 του Τζόκερ το βράδυ της Πέμπτης (25/4) που μοιράζει ένα εκατομμύριο ευρώ στους νικητές της πρώτης κατηγορίας.

Περισσότερα...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: CNN.gr


  • Εμφανίσεις: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο 26/4 στο κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο 26/4 στο κέντρο της Αθήνας
Κλειστοί δρόμοι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν αύριο Παρασκευή (26/4) σε συγκεκριμένες ώρες για την διεξαγωγή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας σε περιοχές των Δήμων Μεγαρέων, Μαραθώνος, Λαυρεωτικής, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Αθηναίων.

Ειδικότερα, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», την Παρασκευή, πρωινές και απογευματινές ώρες, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας κατά μήκος των κατωτέρω οδικών τμημάτων, ως εξής:

Δήμος Μεγαρέων (ώρες 08:00΄- 09:00΄):

  • Μίνωος – πέριξ Κεντρικής Πλατείας Μεγάρων (Τελετή) – 28ης Οκτωβρίου – Βυζαντίου.

Δήμος Μαραθώνος (ώρες 09:45΄-11:45΄):

  • Λίμνη Μαραθώνα – πέριξ Πλατείας Δημ. Παπαστάμου – πέριξ Πλατείας Ηρώων – Λ. Μαραθώνος – Δημοκρατίας – Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου (Τελετή) – Λ. Μαραθώνος (Νέα Μάκρη).

Δήμος Λαυρεωτικής (ώρες 12:10΄-13:30΄):

  • Ε.Ο. Ραφήνας-Λαυρίου (πάρκο) – Κόκορη Παναγιώτη – Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου – Αγίας Παρασκευής – Κουντουριώτη – Λ. Σουνίου – Αρχαιολογικός Χώρος Σουνίου (Τελετή).

Δήμος Παλαιού Φαλήρου (ώρες 14:15΄-14:40΄):

  • Λ. Ποσειδώνος – πέριξ ΕΥΓΕΝΙΔΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ – Ιάσωνος – Λ. Αμφιθέας.

Δήμος Καλλιθέας (ώρες 14:40΄-15:50΄):

  • Λ. Κατσώνη – Δοϊράνης – Ευρυπίδου – ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (Τελετή) – Λ. Συγγρού.

Δήμος Αθηναίων (ώρες 15:50΄- 18:30΄):

  • Λ. Συγγρού – Λ. Αμαλίας – πέριξ Πλατείας Συντάγματος – Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – πέριξ Πλατείας Ομονοίας – Σταδίου – Αμερικής – Πανεπιστημίου – Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) – Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους – Ακαδημίας – Λ.Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Καλλιμάρμαρο (Τελετή παράδοσης).

Η αστυνομία κάνει έκκληση οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και να ακολουθούν τα σήματα των ρυθμιστών τροχονόμων.

  • Εμφανίσεις: 13

Περισσότερα Άρθρα...

  1. ΕΥΔΑΠ: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας από τον σπασμένο αγωγό
  2. Καιρός: Με αστάθεια η Μεγάλη Εβδομάδα - Πού θα βρέχει
  3. Σάββας Γκέντσογλου: Η πρώτη του ανάρτηση μετά την αποχώρηση από το Survivor 2024
  4. Οι έρευνες των δημοσκόπων για Δένδια και Πιερρακάκη
  5. Ηλέκτρα spoiler: Ένα πρόσωπο από το παρελθόν ζητά να μάθει για τον Παύλο - Λιγότερα επεισόδια από 29/4 έως 1/5
  6. Η Παραλία spoiler: Η ανάμειξη της Νικολίνας στον θάνατο της Αντιγόνης - Τι θα δείτε από 29/4 έως 2/5
  7. Ο Κασσελάκης απαντά στη Βίκυ Φλέσσα: «Όχι, δεν είμαστε όλοι συνένοχοι στο έγκλημα των Τεμπών»
  8. Αναστάσης Ροϊλός: Αγνώριστος για τον Άμλετ μετά τη Μάγισσα
  9. Απάτη με δήθεν επιστροφή φόρου: Τι λένε στο τηλέφωνο για να σας «φάνε» λεφτά
  10. Αθήνα: Κλειστοί δρόμοι τώρα στο κέντρο - Πρόβλημα με αγωγούς της ΕΥΔΑΠ (χάρτης)
  11. Oι Αμερικανοί billionaires κάνουν «ουρά» για να αγοράσουν το Tik Tok - Πόσα προσφέρουν
  12. Περιφέρεια Αττικής: Προσοχή σε τηλεφωνικές απάτες για την επιστροφή φόρου
  13. LIVE η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ
  14. O Μακρόν κρούει τον κώδωνα: «Σε θανάσιμο κίνδυνο η Ευρώπη - Μπορεί να πεθάνει»
  15. Δέσποινα Καμπούρη: «Εγώ είπα στον Νίκο Συρίγο να κάνει σχέση με την Ελεονώρα Ζουγανέλη»

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
WebCenter - Smart Internet Solutions
Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline