Κορονοϊός: Μάχη για να αποφευχθεί το καθολικό lockdown - Μαραθώνια σύσκεψη των ειδικών - Στα ύψη και σήμερα τα κρούσματα

Κορονοϊός: Μάχη για να αποφευχθεί το καθολικό lockdown - Μαραθώνια σύσκεψη των ειδικών - Στα ύψη και σήμερα τα κρούσματα 03/03/2021
Κορονοϊός: Μάχη για να αποφευχθεί το καθολικό lockdown - Μαραθώνια σύσκεψη των ειδικών - Στα ύψη και σήμερα τα κρούσματα

Από ψιλό κόσκινο περνούν οι επιστήμονες όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας, εξετάζοντας τα επιδημιολογικά στοιχεία, με σκοπό να καταλήξουν αν τελικά θα επιβληθεί καθολικό lockdown ή αν θα επιβληθούν αυστηρά στοχευμένα μέτρα σε βαθιά κόκκινες περιοχές.

Στην δεύτερη περίπτωση θεωρείται βέβαιο ότι θα μπει σε βαθύ κόκκινο η Θεσσαλονίκη, στην οποία το επιδημιολογικό φορτίο και τα κρούσματα εκτοξεύονται τις τελευταίες μέρες. Το ίδιο και μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τις εστίες που έχουν εντοπιστεί σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα εκτός της Αττικής. 

Μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τα σχολεία, καθώς φαίνεται ότι η βρετανική μετάλλαξη αυξάνει κατά πολύ την διασπορά του ιού σε χώρους που συνωστίζονται τα παιδιά. Προβληματισμός υπάρχει και για την αύξηση των νοσηλειών σε παιδιά και την διασπορά του ιού μέσα στην οικογένεια. Ο μεταλλαγμένος ιός έχει επικρατήσει σε περιοχές σε ποσοστά που φτάνουν ή και ξεπερνούν το 80%.

Οι περιοχές που προβληματίζουν είναι η κεντρική Ελλάδα, η δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος, η Πελοπόνησος και η Κρήτη. 

Οι κωδικοί που αλλάζουν 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι για συγκεκριμένους κωδικούς θα περιοριστεί η χρήση τους με τους εξής τρόπους:

Όσον αφορά στον κωδικό 2 που χρησιμοποιούμε για ψώνια με sms στο 13033 υπάρχει η σκέψη να μπει χιλιομετρικός περιορισμός. 

Όσον αφορά στον κωδικό 4 υπάρχει το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι. 

Τέλος, όσον αφορά στον κωδικό 6 που είναι για σωματική άσκηση ή για βόλτα του κατοικιδίου θα επιτρέπεται μόνο με τα πόδια και όχι με την χρήση αυτοκινήτου. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Auto Test Ιδιωτικό ΚΤΕΟ
Φροντιστήριο Κλασικό
Το Σουβλάκι του Πασά
Galaxy Hotel