Ευρωπαϊκή Super League με έσοδα 4 δις ευρώ - Οι πρώτες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση που «τρέμουν» FIFA και UEFA!

Ευρωπαϊκή Super League με έσοδα 4 δις ευρώ - Οι πρώτες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση που «τρέμουν» FIFA και UEFA! 22/01/2021
Ευρωπαϊκή Super League με έσοδα 4 δις ευρώ - Η διοργάνωση που «τρέμουν» FIFA και UEFA - Οι πρώτες λεπτομέρειες

Μια ετήσια διοργάνωση 20 ομάδων, που θα περιλαμβάνει 15 κορυφαία σωματεία ως μόνιμα μέλη (τα 6 από την Αγγλία), ενώ οι άλλες 5 συμμετέχουσες ομάδες θα ποικίλλουν κάθε σεζόν, ακόμη κι αν οι διαδικασίες των προκριματικών δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Αυτή είναι η βάση της μελλοντικής ευρωπαϊκής Super League, ενός πρότζεκτ που οδήγησε τη FIFA και τις έξι ηπειρωτικές συνομοσπονδίες να εκδώσουν κοινή δήλωση εναντίον των σχεδίων για τη διοργάνωση ενός νέου «διχαστικού» τουρνουά.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή της μελλοντικής διοργάνωσης αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά από τους «Times». Η εφημερίδα του Λονδίνου υποδεικνύει τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν και Λίβερπουλ ως «κινητήριες δυνάμεις» πίσω από το σχέδιο.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει με 2 ομίλους των 10 ομάδων έκαστος, με τις 4 πρώτες από κάθε όμιλο να προχωρούν στα προημιτελικά. Αυτή η φόρμουλα θα εγγυάται σε κάθε ομάδα μεταξύ 18 και 23 ετήσιων αγώνων στη Super League (θα διεξάγονται πάντα στα μέσα της εβδομάδας), σε σύγκριση με τους τουλάχιστον 6 αγώνες που επί του παρόντος εγγυάται το Champions League στη φάση των ομίλων.

Σε καθένα από τα 15 ιδρυτικά μέλη θα προσφερθεί μερίδιο τουλάχιστον 350 εκατομμύρια ευρώ για να συμμετάσχει στη διοργάνωση, ενώ στη συνέχεια τα χρήματα θα μοιραστούν μεταξύ των συλλόγων που συμμετέχουν σε 4 διαφορετικά επίπεδα, με τους 6 πρώτους να λαμβάνουν περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ έκαστος.

Επίσης, σύμφωνα με τους «Times», με αυτή την κίνηση η Super League στοχεύει στην είσπραξη εσόδων 4 δισεκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα! Για τη σύγκριση, η UEFA ανέφερε πρόσφατα ότι κέρδισε 3,25 δισεκατομμύρια από την πώληση δικαιωμάτων στο Champions League, στο Europa League και στο ευρωπαϊκό Super Cup.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ACS ...σημαίνει courier
Tzimas Home Accessories
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.