Ινφαντίνο: «Κοιτάμε να κάνουμε τον κανονισμό του οφσάιντ καλύτερο - Το VAR βοηθάει το ποδόσφαιρο»

Ινφαντίνο: «Κοιτάμε να κάνουμε τον κανονισμό του οφσάιντ καλύτερο - Το VAR βοηθάει το ποδόσφαιρο» 05/12/2020
Ινφαντίνο: «Κοιτάμε να κάνουμε τον κανονισμό του οφσάιντ καλύτερο - Το VAR βοηθάει το ποδόσφαιρο»

Τα παράπονα των ποδοσφαιριστών σχετικά με τη χρήση VAR είναι αρκετά. Ωστόσο, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, τόνισε πως η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου θέλει να βελτιώσει τον κανονισμό του οφσάιντ που εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα συχνών αντιπαραθέσεων.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων στις δηλώσεις που πραγματοποίησε, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, τόνισε πως η χρήση του VAR βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο κανονισμός του οφσάιντ έχει εξελιχθεί τα τελευταία 100 χρόνια και τώρα το συζητάμε ξανά. Προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τον κανονισμό του οφσάιντ καλύτερο, όχι λόγω του VAR, αλλά επειδή θέλουμε να προωθήσουμε το επιθετικό ποδόσφαιρο.

Άρα, το ερώτημα είναι αν πρέπει να δώσουμε ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα στον επιτιθέμενο, με τον τρόπο δηλαδή που εξελίχθηκε το οφσάιντ με την πάροδο των ετών. Και σίγουρα θα βοηθούσε αν δεν υπήρχαν άλλα οριακά οφσάιντ. Αυτές είναι οι συζητήσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή.

Συνήθως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Το VAR σίγουρα βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια, όχι πριν από 200 χρόνια. Έγιναν ορισμένα λάθη, επειδή πολλοί διαιτητές δεν είχαν ακόμη εμπειρία με την τεχνολογία. Πολλοί από αυτούς τους διαιτητές δεν μεγάλωσαν με το VAR».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.gr


Powered by Preisvergleich


VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ACS ...σημαίνει courier
Φροντιστήριο Κλασικό
Νίκος Τριανταφύλλου
Ποδήλατο Γιαννούλη