Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρημη πόλη η Αθήνα τα ξημερώματα - Πώς και πότε μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες τα βράδια

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρημη πόλη η Αθήνα τα ξημερώματα - Πώς και πότε μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες τα βράδια 25/10/2020
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρημη πόλη η Αθήνα τα ξημερώματα - Πώς και πότε μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες τα βράδια

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση μεσοβδόμαδα άρχισαν να εφαρμόζονται, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να γίνεται αισθητή στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας. Όπως για παράδειγμα η Αθήνα.

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας τα ξημερώματα της Κυριακής (25/10) ήταν άδειοι, η οποία έμοιαζε με… έρημη πόλη. Απαγόρευση κυκλοφορίας είναι αυτή.

Ελάχιστα ήταν τα αυτοκίνητα στους δρόμους και ακόμα λιγότεροι οι πεζοί που κυκλοφορούν.

Η νύχτα ήταν ήσυχη, καθώς είναι σε ισχύ από χθες, Σάββατο (24/10), η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00 στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές.

Μία φωτιά μόνο σημειώθηκε σε αυτοκίνητο στη Νίκαια όπου έσπευσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για να το κατασβέσουν.

Πώς και πότε μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες τα βράδια

Από σήμερα, Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, έχει τεθεί σε ισχύ το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους. Παράλληλα, εφαρμόζεται και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 5:00 τα ξημερώματα.

Ήδη στην ΕΡΓΑΝΗ είναι διαθέσιμη η φόρμα, την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι εργοδότες και θα την δίνουν στους εργαζόμενους που δουλεύουν βράδυ και την οποία θα πρέπει να επιδεικνύουν σε πιθανούς ελέγχους. Οι έλεγχοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι πολύ πιο σκληροί σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού καθώς κανείς δεν θέλει στην κυβέρνηση η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου.

Ωστόσο, εκτός από τους εργαζόμενους, υπάρχουν και άλλοι σοβαροί λόγοι που μπορεί να μετακινηθεί κάποιος μετά τα μεσάνυχτα και αυτοί είναι λόγοι υγείας. Για παράδειγμα, θα επιτρέπεται να μετακινηθεί κάποιος για να μεταβεί σε κάποιο νοσοκομείο ή σε κάποιο φαρμακείο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, επιτρέπεται η μετακίνηση για λόγους υγείας ή άλλης απολύτως επείγουσας ανάγκης που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με άλλον τρόπο. Σε περίπτωση ελέγχου αυτό αποδεικνύεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωσης, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Η δικαιολόγηση της μετακίνησης αποδεικνύεται με τα κατάλληλα έγγραφα, εφόσον υφίστανται.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Carbon Off - Ιωάννινα
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
WebCenter - Smart Internet Solutions