Εισήγηση-κόλαφος για φυλάκιση του προέδρου της Παρί!

Εισήγηση-κόλαφος για φυλάκιση του προέδρου της Παρί! 23/09/2020
Εισήγηση-κόλαφος για φυλάκιση του προέδρου της Παρί!

Στην τελική ευθεία φτάνει η εκδίκαση του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει στη FIFA σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα Παγκοσμίων Κυπέλλων, στο οποίο εμπλέκονται οι Ζερόμ Βάλκε και Νασέλ Αλ Κελαϊφί.

Σήμερα έγιναν γνωστές οι εισηγήσεις του εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε 3 χρόνια φυλάκιση για τον πρώην πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και 28 μήνες φυλάκιση για τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν και του τηλεοπτικού δικτύου «BeIn Sports»!

Ο Βάλκε, πρώην «δεξί χέρι» του άλλοτε προέδρου της FIA, Γιόζεπ Μπλάτερ, εμφανίζεται σε δύο υποθέσεις που σχετίζονται με την αναζήτηση χρημάτων, όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ζοέλ Πάουντ.

Στη μία περίπτωση η εισαγγελία τον κατηγορεί ότι ζήτησε τη βοήθεια του Αλ Κελαϊφί, το καλοκαίρι του 2013, για να αγοράσει μια πολυτελή βίλα στην Σαρδηνία, σε μια στιγμή που το «BeIn Sports» διαπραγματευόταν την επέκταση των δικαιωμάτων του στα ΜΜΕ στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή για τα Μουντιάλ του 2026 και του 2030.

«Η κορυφαία προσωπικότητα του ποδοσφαίρου», όπως χαρακτηρίζεται ο Αλ Κελαϊφί, είχε αποκτήσει τη βίλα «Bianca» για 5 εκατομμύρια ευρώ μέσω μιας εταιρείας που μεταφέρθηκε σχεδόν αμέσως στον αδερφό ενός από τους στενούς συνεργάτες του πριν δοθεί στον Βάλκε.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε «διεφθαρμένη συμφωνία», υποστήριξαν ότι επρόκειτο για «ιδιωτικό συμφωνητικό που δεν σχετίζεται με τη σύμβαση που συνήφθη τελικά από το «BeIn Sports» με τη FIFA τον Απρίλιο του 2014.

Ωστόσο, η εισαγγελία επιμένει για τα αδικήματα που εμπίπτουν στην «αθέμιτη διαχείριση» και την «υποκίνηση» σε αυτό το αδίκημα. Ο Πάουντ κατηγόρησε επίσης τον Αλ Κελαϊφί για την «περιφρόνησή του για δικαιοσύνη», θεωρώντας ότι δεν είχε συνεργαστεί στις συζητήσεις, αρνούμενος ότι αγόρασε την κατοικία της Σαρδηνίας, παρά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους ερευνητές.

Ωστόσο, η εισαγγελία δεν μπορούσε πλέον να κατηγορήσει τους δύο άνδρες για «διαφθορά», λόγω της φιλικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε στα τέλη Ιανουαρίου μεταξύ του ηγέτη του Κατάρ και της FIFA, η οποία απέσυρε την καταγγελία του εναντίον του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Carbon Off - Ιωάννινα
Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ
WebCenter - Smart Internet Solutions
Νίκος Τριανταφύλλου