Νικοπολίδης: «Θαύμαζα τον Βαζέχα - Έτσι πήρα την απόφαση να πάω στον Ολυμπιακό»

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε σε αθλητική εφημερίδα για την απόφασή του, το 2004, να μετακινηθεί στον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό, ενώ αναφέρθηκε και στον Κριστόφ Βαζέχα.

Αναλυτικά μέρος της συνέντευξής του:

Για το ποιος τον πλησίασε πρώτη φορά από τον Ολυμπιακό για να φύγει από τον Παναθηναϊκό: «Ο μάνατζέρ μου, Λυράκης, μου είχε πει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό και να το σκεφτώ, αν είμαι έτοιμος να συναντηθούμε και να μιλήσουμε».

Για το με ποιον συναντήθηκε: «Με τον κ. Λούβαρη».

Για το αν ο κ. Λούβαρης πήρε το ρίσκο να πάει σπίτι του για να συζητήσουν: «Ναι, ήρθε. Δεν τα είχα βρει με τον Παναθηναϊκό, είχε σπάσει το σχοινί. Ήταν Μάης, το κεφάλαιο “Παναθηναϊκός” είχε κλείσει. Έπρεπε να βρω μία ομάδα που θα με ικανοποιεί, μια ομάδα ανταγωνιστική. Δεν πίστευα ότι θα ερχόταν ο Ολυμπιακός, λόγω των πολλών χρόνων που είχα στον Παναθηναϊκό. Οι πρώτες μου κινήσεις ήταν να βρω κάτι στο εξωτερικό. Δεν υπήρξαν όμως και οι τρομερές προτάσεις. Όταν με πλησίασε ο Ολυμπιακός και μου είπε προσωπικά ο κ. Κόκκαλης ότι θέλει να έρθω και ότι πιστεύουν σε μένα αποφάσισα να το κάνω –γνωρίζοντας τις συνέπειες».

Για το αν του επιτέθηκαν ποτέ οπαδοί: «Περιστατικά είχα πολλά, αλλά το πιο σοβαρό είχε γίνει μια φορά στο “Μολ”. Είχα πάει σινεμά με τη γυναίκα μου, ήταν ένας, μαζεύτηκαν 15, μας ακολούθησαν μέχρι το πάρκινγκ, έβριζαν, προπηλάκιζαν. Όχι χειροδικία όμως».

Για την προσφορά που του είχε κάνει ο Παναθηναϊκός: «Πολύ μικρή. Μου έδινε όμως τη δυνατότητα να πάρω το συμβόλαιο σπίτι μου, να μην το έχει ο Παναθηναϊκός και να το σκίσω αν έβρισκα κάτι στο εξωτερικό. Με έναν όρο μόνο, να μην πήγαινα σε άλλη ελληνική ομάδα».

Για το πόσο μεγαλύτερη ήταν η προσφορά του Ολυμπιακού: «Δεν θέλω να πω αριθμούς. Ήταν όμως μια πάρα πολύ μεγάλη και πάρα πολύ καλή προσφορά. Τα έβαλα κάτω με τη Βάσω και κάναμε αυτό που κάναμε τόσα χρόνια στη ζωή μας, κλείνουμε τα αυτιά μας και προχωράμε».

Για το αν έκλαψε ποτέ στον Ολυμπιακό: «Δύο γεγονότα θυμάμαι έντονα. Την πρώτη φορά που μπήκα στο Καραϊσκάκη και ήρθα σε επαφή με τον κόσμο του Ολυμπιακού, ως παίκτης του Ολυμπιακού. Δεν είχαμε δώσει φιλικά στο Καραϊσκάκη λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και θυμάμαι ήταν το πρώτο επίσημο ματς με την Καλλιθέα. Είχα αγωνία για το πώς θα με υποδεχτούν, είχα ένα μούδιασμα. Ήταν όμως τέλεια με το που μπήκα στο γήπεδο. Η συγκίνησή μου ήταν πολύ έντονη όταν σταμάτησα την καριέρα μου, στο τελευταίο ματς με τη Λάρισα. Ήταν το τέλος μιας καριέρας 24 χρόνων. Όλο το γήπεδο με χειροκροτούσε, και οι συμπαίκτες μου. Εκεί δεν μπόρεσα να κρατήσω τα δάκρυά μου».

Για τον αντίπαλο επιθετικό που θαύμαζε: «Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, τον Τζιοβάνι. Ήταν απρόβλεπτος, μπορούσε με τη φαντασία του να σου κάνει κάτι που δεν περίμενες. Όμως ο επιθετικός που θαύμαζα πιο πολύ από όλους ήταν ο Βαζέχα. Είχε τα πάντα και ήταν και πολύ καλό παιδί. Είχα πάρει δίδαγμα από εκείνον. Δεν ξεχώριζε τι θα πει προπόνηση και τι θα πει αγώνες. Το λέω πρώτη φορά, ο Βαζέχα ήταν μάθημα για εμένα για αυτό έπαιξε και εκείνος μέχρι πολύ μεγάλη ηλικία».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.grval m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Νίκος Τριανταφύλλου
George Coiffure
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
Ποδήλατο Γιαννούλη