Ακρόαση από Μητσοτάκη για τον αθλητικό νόμο ζητά η ΕΟΕ

EOE-AYGENAKHS

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας της ΕΟΕ, κατά την οποία αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και οι αλλαγές που φέρνει αυτό στις θητείες των μελών των ΔΣ, οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους φτάνοντας την υπόθεση σε ανώτατο επίπεδο.

Η ΕΟΕ θα ζητήσει ακρόαση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος των εκπροσώπων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι να εκφράσουν για μία ακόμα φορά την αντίθεσή τους στα όσα αναφέρονται για το θέμα της ηλικίας και των περιορισμών που υπάρχουν στις θητείες.

Τα μέλη της ολομέλειας θεωρούν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και τονίζουν ότι φέρνει αναστάτωση στις ομοσπονδίες λίγους μόνο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Από εκεί και πέρα υπήρξε ταύτιση απόψεων και σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές στα καταστατικά των ομοσπονδιών. Στόχος είναι να εναρμονιστούν όλες οι ελληνικές ομοσπονδίες με τα όσα διέπουν τις αντίστοιχες παγκόσμιες. Αυτό ακόμα και για άρθρα τα οποία αφορούν τους περιορισμούς στις θητείες και τα όρια ηλικίας για τη συμμετοχή κάποιου σε ΔΣ.

Παράλληλα, η ολομέλεια της ΕΟΕ αποφάσισε να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση στη ΔΟΕ μέσω επιστολής για να ξέρει αυτή όλες τις λεπτομέρειες του ζητήματος που έχει προκύψει με το νέο αθλητικό νόμο. 

Υπενθυμίζουμε πως πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου η ΕΟΕ είχε καταθέσει τις δικές της προτάσεις, ενώ τα μέλη της ολομέλειας είχαν απειλήσει με μαζικές παραιτήσεις.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.grval m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ
Nobacco - Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
ΗΠΕΙΡΟΣ OIL
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο