Πού στέκονται στον Ολυμπιακό στην επιστολή τους σε Αυγενάκη

OSFP

Επτά σημεία θίγουν από τον Ολυμπιακό ως κομβικά με την επιστολή τους αλλά και το οπτικοακουστικό υλικό που έστειλαν στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Αυτά είναι:

-Η κατάσταση στην ΕΠΟ και τα οικονομικά της: Ο Ολυμπιακός έχει καταγγείλει πρόσωπα και πράγματα αρκετές φορές από το 2017 και μετά. Σχετικά με το σκέλος των περικοπών που τονίζονται, υπάρχει και η σχετική επιβεβαίωση με τρία σεμινάρια διαιτητών να μην γίνονται φέτος λόγω οικονομικών θεμάτων. Οι ερυθρόλευκοι, που θεωρούν ότι έχει γίνει κακοδιαχείριση των οικονομικών και διπλάσιες προσλήψεις υπαλλήλων στην ΕΠΟ, έχουν ζητήσει να τους αποδοθεί και ένα πόρισμα ελέγχου της διαχείρισης των ποσών που έχουν καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΠΟ υπέρ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των εθνικών ομάδων, αλλά η νυν διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας δεν φαίνεται να έχει δώσει απαντήσεις.

-Η ανάγκη αλλαγής διοίκησης στην Ομοσπονδία και στην ΚΕΔ / ΕΠΟ: Οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων είναι ξεκάθαροι στο ότι η διοίκηση Γραμμένου έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα, όπως και η τωρινή ΚΕΔ / ΕΠΟ. Η διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας διανύει τον τελευταίο της χρόνο και στο λιμάνι έχουν την θέση πως σε όλα τα βασικά θέματα έχει λειτουργήσει λανθασμένα και ότι ακόμα και σε θέματα προσλήψεων οι επιλογές της και τα κριτήριά της προκαλούν τουλάχιστον απορίες.

-Το σκέλος της διαιτησίας ενόψει και των αγώνων που έρχονται αλλά και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: Ο Ολυμπιακός έχει αρκετά παράπονα φέτος από την διαιτησία ακόμα και σε επίπεδο ντέρμπι. Ως εκ τούτου θεωρεί πως δεν αντιμετωπίζεται σωστά από την ΚΕΔ / ΕΠΟ και τις επιλογές του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα. Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον η διαιτησία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο για την κατάληξη των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα.

- Η κακή χρήση του VAR οι μισθοί στην ΚΕΔ / ΕΠΟ: Ένα σκέλος που σχετίζεται με την διαιτησία αλλά είναι χωριστό είναι το VAR. Στον Ολυμπιακό μιλούν για μία πολύ κακή ή και επιλεκτική χρήση ενός πολύ καλού κατά τα άλλα εργαλείου, το οποίο μέσα στις αγωνιστικές έχει επηρεάσει και αρκετές αναμετρήσεις και φυσικά και εκείνες των Πειραιωτών. Η ελληνική εκδοχή του VAR έχει κοστίσει ιδιαίτερα ακριβά και δεν διαθέτει την τεχνολογία «γραμμή οφσάϊντ», με αποτέλεσμα η ΕΠΟ να ψάχνει εκ των υστέρων τρόπο και κονδύλι να την προμηθευθεί. Επίσης στον Ολυμπιακό στέκονται στους μεγάλους μισθούς του Βίτορ Μέλο Περέιρα και των συνεργατών του στην ΚΕΔ / ΕΠΟ.

- Η διαφορά αντιμετώπισης των ομάδων: Στον Ολυμπιακό έχουν από πέρυσι την άποψη πως σε σχέση με άλλες ομάδες δεν τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης όχι μόνο από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ αλλά και από τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα γενικότερα.

- Ο διαχωρισμός ακόμα και στις κλήσεις και την επιβολή ποινών: Στο πειθαρχικό κομμάτι ο Ολυμπιακός έχει την άποψη πως διώκεται διαρκώς και ότι τιμωρείται την ώρα που υπάρχουν εμπρηστικές δηλώσεις ή συμπεριφορές παραγόντων άλλων ομάδων που μένουν στο απυρόβλητο. Θεωρεί δε πως αυτό γίνεται με σχέδιο.

- Οι ευθύνες της αθλητικής ηγεσίας: Στο λιμάνι θεωρούν πως η αθλητική ηγεσία θα πρέπει να αναλάβει και εκείνη τις ευθύνες της και να παρέμβει όπου χρειάζεται για να αλλάξει το υπάρχον τοπίο. Γι' αυτό και πάνε το θέμα στα άκρα ακόμα και με την απειλή αποχώρησης.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.grval m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ACS ...σημαίνει courier
WebCenter - Smart Internet Solutions
Xylotexnima.gr
Galaxy Hotel