Τα ηλεκτρικα αυτοκίνητα και το δίκτυο ηλεκτροδότησης

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλεκτρικα αυτοκινητα

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ όλων των καινούργιων αυτοκινήτων που πωλούνται μέχρι το 2040.

Η αύξηση πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσε να σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για αυτά τα αυτοκίνητα να βοηθήσουν το σύστημα ισχύος των πόλεων αλλά και των ιδιοκτών οι οπίοι θα μπορούν με το κέρδος αυτό να επενδύσουν στην σελίδα της πατώντας εδώ.Οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσαν να ρυθμίσουν τις διακυμάνσεις που προκαλούνται από τις ανισότητες στην παραγωγή και τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτές οι μπαταρίες μπορούν να παρέχουν ενέργεια όταν η ζήτηση υπερβαίνει την παροχή ή απορροφά την υπερβολική ηλεκτρική ενέργεια όταν υπερβαίνει τη ζήτηση. Η τεχνολογία οχήματος-πλέγματος επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα να φορτίζουν και να εκκενώνουν ηλεκτρική ενέργεια προς και από το δίκτυο και έχουν ήδη διατεθεί στο εμπόριο.
Περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δίκτυο με την ικανότητα αποθήκευσης ηλεκτρικών μπαταριών οχημάτων. Η ενέργεια που παρέχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσε να απορροφηθεί από τις μπαταρίες και να αποθηκευτεί για μεταγενέστερη χρήση. Η εφεδρική ηλεκτρική ενέργεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να λειτουργήσει το όχημα ή να πωληθεί πίσω στο δίκτυο και να συμβάλει στην εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης.
Επειδή οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να εξισορροπήσουν το φορτίο στο δίκτυο, θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν το χρηματικό ποσό που δαπανώνται για τις αναβαθμίσεις της υποδομής λόγω της μικρότερης φθοράς. Τέτοιες βελτιώσεις στο ηλεκτρικό σύστημα είναι δαπανηρές. Ένας μόνο μετασχηματιστής μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος και τον κατασκευαστή. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να μειώσει το κόστος για τους φορολογούμενους.
Πολλές μεγάλες διακοπές ρεύματος αποδίδονται, τουλάχιστον εν μέρει, σε προβλήματα που σχετίζονται με τη διατήρηση του επιπέδου τάσης στο δίκτυο. Οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να παράγουν την απαιτούμενη ισχύ για υποστήριξη τάσης. Αυτά τα αυτοκίνητα βρίσκονται ήδη στα κέντρα φόρτωσης, όπου απαιτείται η μεγαλύτερη ισχύς, καθιστώντας τους ένα ιδιαίτερα χρήσιμο πόρο. Οι ροές ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι ισορροπημένες και λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια θα χαθεί.
Για παράδειγμα, η BMW έχει πραγματοποιήσει έναν πιλότο έξυπνης φόρτισης με την Pacific Gas and Electric, για να καθορίσει τον καλύτερο τρόπο να παροτρύνει τους οδηγούς να χρεώνουν οχήματα κατά τη διάρκεια περιόδων χαμηλής ζήτησης στο δίκτυο με κινητή εφαρμογή.
Όπως αποδεικνύεται από αυτόν τον κατάλογο, τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι μόνο ένας φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος μεταφοράς. Αυτά τα αυτοκίνητα μπορούν επίσης να βοηθήσουν το ηλεκτρικό δίκτυο να ανταποκριθεί στην προσφορά και τη ζήτηση και να ενισχύσει την ευελιξία του συστήματος ισχύος.

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΗΠΕΙΡΟΣ OIL
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
Σ' αναμμένα Κάρβουνα
Φροντιστήριο Κλασικό