Το μανιτάρι της “κινεζικής ιατρικής” που… αδυνατίζει!

Υγεία

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Chang Gung στην Ταϊβάν αποκαλύπτουν μέσα από την τελευταία τους μελέτη, ότι το μυστικό της απώλειας βάρους βρίσκεται σε ένα… μανιτάρι.

Πρόκειται για το reishi (ganodermalucidum) και είναι ένα πικρό, σκληρό μανιτάρι που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή, κινέζικη ιατρική για την ενίσχυση της μακροζωίας και της υγείας γενικότερα.

Για τις ανάγκες της μελέτης, η επιστημονική ομάδα πειραματίστηκε με ποντίκια που ακολουθούσαν διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, διαπιστώνοντας ότι το ganodermalucidum θα μπορούσε να παρέχει τη βάση για μια νέα θεραπεία κατά της παχυσαρκίας.

“Η έρευνά μας δείχνει ότι το G.lucidummycelium αποτρέπει τη διαιτητικά προκαλούμενη παχυσαρκία και ανακουφίζει τις φλεγμονές, διαμορφώνοντας τη σύνθεση της μικροχλωρίδας του εντέρου».

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, ένα στέλεχος του μύκητα ενεργοποιεί την απώλεια βάρους, ενώ μπορεί να μειώσει και το σωματικό βάρος, τις φλεγμονές και την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτό το είδος μανιταριού, που χρησιμοποιείται μόνο για ιατρικούς σκοπούς, δεν μπορεί να καταναλωθεί χωρίς επεξεργασία.

Ετικέτες:

μανιτάρι

κινεζική ιατρική

αδυνάτισμα

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Σ' αναμμένα Κάρβουνα
Φροντιστήριο Κλασικό
ACS ...σημαίνει courier
Νίκος Τριανταφύλλου