Οι τηλεοπτικές σειρές “σκοτώνουν”, προειδοποιούν οι επιστήμονες

Οι άνθρωποι που περνούν ώρες ολόκληρες παρακολουθώντας τηλεοπτικές σειρές έχουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν πνευμονική εμβολή, αποκαλύπτει μία σημαντική έρευνα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Η πνευμονική εμβολή είναι μία από τις συχνότερες καρδιοπνευμονικές νόσους που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο. Πρόκειται για την απόφραξη ενός ή περισσοτέρων κλάδων της πνευμονικής αρτηρίας από έμβολο (συνήθως θρόμβος), που προέρχεται από το φλεβικό σύστημα της κάτω και της άνω κοίλης φλέβας και θεωρείται μία ιδιαίτερα δύσκολη ασθένεια στη διάγνωσή της, με το 22% των περιπτώσεων να διαγνώσκονται μετά θάνατον.

Τα άτομα που επιδίδονται σε “μαραθώνιους» παρακολούθησης τηλεοπτικών σειρών πρέπει να λαμβάνουν τις ίδιες προφυλάξεις με τα άτομα που συνηθίζουν να ταξιδεύουν με πολύωρες πτήσεις, προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία αυτών των επικίνδυνων θρόμβων, ανέφερε η έρευνα που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Καρδιολογίας στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι που περνούν καθημερινά πάνω από πέντε ώρες μπροστά στην τηλεόραση – ή τον υπολογιστή τους – έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν εμβολή από εκείνους που παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα 2,5 ώρες την ημέρα. Ο κίνδυνος δε είναι ιδιαίτερα αυξημένος για τα άτομα από 40-59 ετών, αναφέρει η μελέτη, αφού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή μονάδα ο κίνδυνος είναι έξι φορές μεγαλύτερος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της ιαπωνικής κυβέρνησης. Σε αυτή συμμετείχαν από 86.000 άνθρωποι, ηλικίας από 49-79 ετών, οι οποίοι παρακολουθούνταν για περισσότερα από 18 χρόνια.

Πηγή: protothema.gr

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Carbon Off - Ιωάννινα
George Coiffure
ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.
Ποδήλατο Γιαννούλη