Ποια προβλήματα υγείας μαρτυρά το πρόσωπό σας

Υγεία

Το πρόσωπό σας ίσως είναι ο καθρέφτης της υγείας σας Μικροπράγματα που καθημερινά αντικρίζετε όταν κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη, είναι ίσως σημάδια κακής υγείας. Δώστε σημασία στην κάθε μικρή αλλαγή: ίσως ο οργανισμός σας, κάτι θέλει να σας πει.

Αφυδάτωση

Οι ρυτίδες δεν προκύπτουν μόνο από τα γηρατειά, είναι και σημάδι αφυδάτωσης. Επομένως, αν παρατηρήσετε ξαφνικές ή πρόωρες ρυτίδες, τότε ίσως ο οργανισμός σας, σας δείχνει ότι διψάει.

Υπόταση/Αναιμία

Ένα χλωμό πρόσωπο δεν υποδεικνύει μόνο έλλειψη έκθεσης στον ήλιο , είναι επίσης ένδειξη χαμηλής αρτηριακής πίεσης και αναιμίας. Το δέρμα, τα χείλη και το στόμα χάνουν τη φυσική τους ερυθρότητα σε περίπτωση αναιμίας, γιατί δεν αντλείται αρκετό αίμα. Επίσης, τα ξηρά χείλη με ρωγμές ίσως δηλώνουν έλλειψη σιδήρου και αναιμία. Αν έχετε παρατηρήσει κάτι από τα παραπάνω, μια εξέταση αίματος θα έδινε τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

Εξάντληση

Το πρόσωπό σας ίσως σάς φωνάζει “Ξεκουράσου!». Πεσμένα βλέφαρα, έντονες, βαθιές ρυτίδες και σκισμένα/αφυδατωμένα χείλη στις άκρες είναι ίσως ο τρόπος του οργανισμού σας να δηλώσει εξαντλημένος. Κούραση υποδεικνύουν επίσης και τα πρησμένα μάτια, οι μαύροι κύκλοι και το χλωμό δέρμα.

Ορμονικές διαταραχές

Ο επίμονος και ασυνήθιστα πολύς ιδρώτας, μπορεί να είναι σημάδι ορμονικών ελλείψεων ή/και εμμηνόπαυσης. Το πρόσωπο έχει κι άλλους τρόπους, εκτός του ιδρώτα, να σας δείξει τον δρόμο για τον ενδοκρινολόγο ή τον δερματολόγο σας: ανεξήγητα σημάδια στο πρόσωπο και δυσχρωμίες ίσως σημαίνουν ότι η ισορροπία στο ορμονικό σας σύστημα έχει διαταραχθεί. Επίσης η αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο των γυναικών, είναι ίσως σημάδι πολυκυστικών ωοθηκών.

Αλλεργίες

Οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο γύρω από τα μάτια συνιστούν σημάδι αλλεργιών. Αν παρατηρήσετε κάποια τέτοια αλλαγή στο πρόσωπό σας, θα ήταν καλό να επισκεφτείτε –τουλάχιστον!- ένα φαρμακείο, ακόμη κι αν δεν έχετε κάποια διαπιστωμένη αλλεργία.

Εγκεφαλικό

Το κατεξοχήν σημείο το οποίο “χτυπάει» το εγκεφαλικό είναι το πρόσωπο. Παράλυση, μούδιασμα ή αδυναμία ελέγχου των μυών του προσώπου -κυρίως αυτών της μίας πλευράς- είναι μερικά από τα εύληπτα σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου.

Λύκος

Η κοκκινίλα σε σχήμα πεταλούδας, αυτή που αρχίζει από το ένα μάγουλο και καταλήγει στο άλλο, μπορεί να είναι ένδειξη ερυθηματώδους λύκου –αυτοάνοσης νόσου που αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην περίπτωση αυτή, η ερυθρότητα θα γίνει πιο έντονη με το πέρασμα των ημερών. Ένας τύπος αντισώματος υπάρχει στο αίμα σχεδόν όλων όσων παθαίνουν λύκο, γι’ αυτό, μια εξέταση αίματος θα δώσει απαντήσεις.

Ετικέτες:

πρόσωπο

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

υγείας

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Tzimas Home Accessories
Carbon Off - Ιωάννινα
ACS ...σημαίνει courier
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA