ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ…ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΙ ! Φάτε αχλάδια για να γλυτώσετε το hangover !

Σύμφωνα με τα ευρήματά της έρευνάς τους, τα συγκεκριμένα γευστικά φρούτα

(ολόκληρα ή ο χυμός τους) είναι το καλύτερο προληπτικό φάρμακο για την κατανάλωση αλκοόλ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα αχλάδια, πέραν της θρεπτικής τους αξίας, βοηθούν στη συγκέντρωση, μειώνουν την απώλεια μνήμης, περιορίζουν την ευαισθησία του ατόμου απέναντι στο φως και τον ήχο, που έχουν τα νυχτερινά μαγαζιά, ενώ παράλληλα έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την ποσότητα του οινοπνεύματος στο αίμα.

Κατά την άποψη της επικεφαλής της μελέτης, Μάνι Νόουκς, αυτές οι θαυματουργές ιδιότητες των αχλαδιών σχετίζονται με την ενεργοποίηση βασικών ενζύμων που εμπλέκονται στο μεταβολισμό της αλκοόλης.

Αν και μέχρι στιγμής τα οφέλη αυτά έχουν επιβεβαιωθεί μόνο για ένα ασιατικό είδος αχλαδιού (nashi), μελλοντικά θα εξεταστούν και άλλες ποικιλίες αχλαδιών, ώστε να διαπιστωθεί αν εξασφαλίζουν ανάλογα αποτελέσματα.

Η δρ. Νόουκς διευκρινίζει ότι η θετική επίδραση αποδείχθηκε μόνο όταν τα αχλάδια τρώγονταν πριν την κατανάλωση αλκοόλ. “Αντίθετα, δεν είχαμε την παραμικρή ένδειξη ότι η λήψη τους μετά την κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της μέθης», λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο
Φροντιστήριο Κλασικό
Ζιαφέτ' -  Τσιπουράδικο και άλλα...
Νίκος Τριανταφύλλου