Νέα έρευνα συσχετίζει το χρώμα των ματιών με τον αλκοολισμό – Ποιοι είναι πιο επιρρεπείς

Υγεία

Πιο επιρρεπείς στο αλκοόλ αποδεικνύεται πως είναι όσοι έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Medical Genetics: Neuropsychiatric Genetics.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσοι έχουν μπλε, πράσινα και γκρι μάτια και καφέ χρώμα στο κέντρο της ίριδας έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εξάρτηση από το αλκοόλ, σε σχέση με όσους έχουν πιο σκουρόχρωμα μάτια.

Μάλιστα, από όλους αυτούς οι γαλανομάτηδες εμφανίζουν την ισχυρότερη τάση για εξάρτηση από το αλκοόλ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτό συμβαίνει γιατί τα τμήματα των γονιδίων που καθορίζουν το χρώμα των ματιών βρίσκονται κοντά στο ίδιο χρωμόσωμα με τα γονίδια που σχετίζονται με την υπερβολική χρήση αλκοόλ, χωρίς όμως οι ερευνητές να μπορούν να κατανοήσουν απολύτως το μηχανισμό επίδρασης.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που συσχετίζει το χρώμα των ματιών ενός ατόμου με την εξάρτησή τους από το αλκοόλ.

“Αυτό υποδηλώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα πιθανότητα –ότι το χρώμα των ματιών θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διάγνωση της εξάρτησης από το αλκοόλ», σχολίασε ο Dr Arvis Sulovari από το πανεπιστήμιο του Βερμόντ, επικεφαλής της έρευνας.

Ο ίδιος ελπίζει ότι τα ευρήματα αυτά θα βοηθήσουν στο να εντοπιστούν οι ρίζες, όχι μόνο του αλκοολισμού, αλλά και άλλων ψυχιατρικών ασθενειών.

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Tzimas Home Accessories
Auto Test Ιδιωτικό ΚΤΕΟ
Νίκος Τριανταφύλλου
Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ