Το στενό τζιν μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε νεύρα και μύες

Το στενό τζιν είναι για τις περισσότερες γυναίκες το βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας τους, αφού κολακεύει και συνδυάζεται άψογα με πολλά άλλα ρούχα.

Όμως μια 35χρονη γυναίκα από την Αυστραλία το αγαπημένο της ρούχο την έστειλε στο νοσοκομείο! Συγκεκριμένα οι γιατροί αναγκάστηκαν κόψουν το τζιν για να το αφαιρέσουν, αφού οι γάμπες της πρήστηκαν τόσο που ήταν αδύνατο να βγει από πάνω της.

Το περιστατικό της 35χρονης περιγράφεται αναλυτικά σε έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry και σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, η γυναίκα βρισκόταν σε διαδικασία μετακόμισης και για ώρες έσκυβε για να γεμίσει τις άδειες κούτες φορώντας το πολύ στενό της τζιν. Μέχρι το βράδυ, τα πόδια της είχαν μουδιάσει εντελώς και δυσκολευόταν να περπατήσει.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι η γυναίκα εκδήλωσε το λεγόμενο σύνδρομο διαμερίσματος (compartment syndrome) . Πρόκειται για μια επίπονη και πιθανώς επικίνδυνη πάθηση που προκύπτει λόγω αιμορραγίας ή οιδήματος σε κάποια μυϊκή ομάδα του σώματος.

Ο συνδυασμός με το στενό τζιν έκανε τη γυναίκα να σκόνταψει, να πέσει και να παραμείνει για αρκετές ώρες ξαπλωμένη στο πάτωμα, αφού δεν μπορούσε να σηκωθεί. Όταν την εξέτασαν οι γιατροί στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Αδελαΐδας, διαπίστωσαν ότι στα κάτω άκρα της είχε εκδηλωθεί σοβαρό οίδημα.

Η αυξημένη πίεση στα πόδια της 35χρονης είχε σαν αποτέλεσμα να παρατηρηθούν βλάβες σε νεύρα και μύες. Έπειτα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας με ενδοφλέβια θεραπεία, η γυναίκα ήταν και πάλι σε θέση να περπατήσει ξανά…

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ποδήλατο Γιαννούλη
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
Tzimas Home Accessories
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο