Δεν ιδρώνετε πολύ; Δείτε από τι κινδυνεύετε

Πιθανότατα θεωρείτε πως είστε τυχεροί που δεν ταλαιπωρείστε από την

έντονη εφίδρωση, ειδικά το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη.

Η εφίδρωση όμως είναι ένας εξαιρετικά χρήσιμος μηχανισμός του οργανισμού μας. Δείτε από τι κινδυνεύετε εάν δεν ιδρώνετε πολύ.

Η εφίδρωση είναι το ενσωματωμένο σύστημα που διαθέτει ο οργανισμός μας για να αποφεύγει την υπερθέρμανση. Όταν η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει, το νευρικό σύστημα αποστέλλει σήματα στους ιδρωτοποιούς αδένες και τους ενεργοποιεί ώστε να απελευθερώσουν το γνωστό άχρωμο υγρό. Ενώ ο ιδρώτας εξατμίζεται από την επιφάνεια του δέρματος, η θερμοκρασία του σώματος επιστρέφει στο φυσιολογικό.

Δείτε κι αυτό: Βρωμιδρωσία:

3 λόγοι που ο ιδρώτας μυρίζει πολύ άσχημα

Η μερική ή πλήρης αδυναμία παραγωγής ιδρώτα (ανιδρωσία) μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη, καθώς δεν επιτρέπει στο σώμα να ρυθμίσει σωστά τη θερμοκρασία του. Όταν η απουσία ιδρώτα συνδυάζεται με τη ζαλάδα, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θερμοπληξίας. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να μεταφερθείτε σε έναν χώρο που κλιματίζεται και να πιείτε αρκετό νερό.

Εάν η ανιδρωσία είναι μακρόχρονη, οφείλεται πιθανώς σε βλάβη στα νεύρα ή σε κληρονομική πάθηση και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές επιπλοκές.

Εάν παρατηρήσετε ότι δεν ιδρώνετε τόσο όσο παλαιότερα, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πηγή

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
Ποδήλατο Γιαννούλη