Οι κακές συνήθειες που προκαλούν τριχόπτωση

Τα βασικά αίτια της τριχόπτωσης είναι η κληρονομικότητα και η έλλειψη

συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για τον οργανισμό.

Σημαντικό ρόλο στην απώλεια τριχών, παίζουν και οι κακές συνήθειες που αν τις αποβάλλετε μπορείτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας.

Λούσιμο με ζεστό νερό

Το ζεστό νερό προκαλεί αφυδάτωση στις τρίχες και τις κάνει πιο εύθραυστες. Επίσης αφαιρεί τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να λουστείτε και φροντίστε το τελευταίο ξέβγαλμα να γίνεται με κρύο νερό για να μην ταλαιπωρούνται τα μαλλιά σας.

Δυνατό βούρτσισμα

Τα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στη θραύση όταν είναι υγρά. Δένοντάς τα σφιχτά και χτενίζοντάς τα όταν είναι βρεγμένα, αποδυναμώνεται η ρίζα και προκαλείται τριχόπτωση. Το επίμονο και συχνό βούρτσισμα σκληραίνει την υφή και προκαλεί σπάσιμο της τρίχας.

Προϊόντα styling

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε πιστολάκι υποβάλλεται τα μαλλιά σας σε ταλαιπωρία. Η καλύτερη λύση για την προστασία των μαλλιών είναι να στεγνώνουν φυσικά. Ωστόσο, εάν η χρήση των εργαλείων styling είναι αναγκαία, συνιστώνται πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης τα τζελ, η λακ και άλλα προϊόντα κάνουν τα μαλλιά σκληρά και κολλώδη.

Μην παραλείπετε γεύματα

Τα μαλλιά χρειάζονται τη σωστή ποσότητα πρωτεϊνών, για να είναι υγιή. Ψάρια, φακές, φασόλια, αυγά, φρούτα κ.ά. θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης της τριχόπτωσης.

Πηγή

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Auto Test Ιδιωτικό ΚΤΕΟ
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
Σ' αναμμένα Κάρβουνα
Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ