Σε καμπάνια κατά του καπνίσματος, του αλκοόλ και της παχυσαρκίας προσανατολίζεται το υπ. Υγείας

Ανοιχτός σε προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το κάπνισμα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Παλιά Βουλή η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για τη διοργάνωση μιας ισχυρής καμπάνιας ενημέρωσης για το κάπνισμα, αλλά και για το αλκοόλ και την παχυσαρκία.

Όπως τόνισε στην ομιλία του, θα πρέπει να γίνει συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε “μέσα από ειδικές διατάξεις να αμβλυνθούν τα σημεία της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν σταθεί εμπόδιο στην εφαρμογή του νόμου». Μάλιστα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών, είπε ότι η κρατική τηλεόραση θα υποχρεώνεται να προβάλλει σε ώρες αιχμής την κοινωνική διαφήμιση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Π. Μπεχράκης, τόνισε ότι το παθητικό κάπνισμα παραβιάζει τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου, την ίδια ώρα κατά την οποία το 65% των παιδιών εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα στην Ελλάδα και το 86% των μαθητών δηλώνουν ότι βρέθηκαν σε περιβάλλον καπνού τον τελευταίο μήνα. Οι πολίτες στη χώρα μας, όπως είπε ο κ. Μπεχράκης, θεωρούν σε ποσοστό 78% “πολιτισμική υποβάθμιση» τη μη εφαρμογή του νόμου, και το 73.9% δηλώνουν θυμωμένοι γι’ αυτό, ενώ θυμό εκφράζει και το 45% των καπνιστών.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου-Χριστοφίλου, εκτίμησε ότι σε γενικές γραμμές ο νόμος εφαρμόζεται, αλλά παραβιάζεται κατά περίπτωση. Αναφέρθηκε επίσης στις αιτίες για τις οποίες κατά τη γνώμη της δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, κάνοντας λόγο για αδιαφορία των καπνιστών, ανοχή των μη καπνιστών και χαλαρούς μηχανισμούς ελέγχου.

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Tzimas Home Accessories
Auto Test Ιδιωτικό ΚΤΕΟ
Νίκος Τριανταφύλλου
Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ