Αυτές είναι οι τροφές που θα σας κάνουν ευτυχισμένους!

Τα συστατικά που περιέχουν κάποιες τροφές μπορούν να μας δείξουν τον δρόμο προς την ευτυχία, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Αν θέλετε να μειώσετε τα επίπεδα του στρες και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, δεν έχετε παρά να εντάξετε τις παρακάτω τροφές στην καθημερινότητά σας. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Φρούτα και λαχανικά

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Health Psychology και στην οποία συμμετείχαν 300 νεαροί ενήλικες για διάστημα τριών εβδομάδων (οι οποίοι υποβλήθηκαν και σε ψυχολογική αξιολόγηση), η μεγαλύτερη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα ενέργειας, μεγαλύτερη ηρεμία και αίσθηση ευτυχίας. Μάλιστα, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές οι θετικές επιπτώσεις δεν ήταν φανερές μόνο τις ημέρες που κατανάλωνε κανείς φρούτα και λαχανικά, αλλά και τις επόμενες ημέρες.

Μαύρη σοκολάτα

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα μπορούν να προκαλέσουν τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, οι ουσίες που περιέχονται στη σοκολάτα προκαλούν ένα αίσθημα ευφορίας, παρόμοιο με αυτό που νιώθει κανείς… όταν είναι ερωτευμένος!

Προβιοτικά

Σε έρευνα που έγινε πρόσφατα στην Ολλανδία, 20 υγιείς εθελοντές πήραν είτε ένα προβιοτικό συμπλήρωμα, ή ένα εικονικό φάρμακο για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Όσοι είχαν λάβει το προβιοτικό συμπλήρωμα παρατήρησαν μειωμένα επίπεδα κακής διάθεσης –κάτι που οφειλόταν κυρίως στη μείωση των επιθετικών και αρνητικών σκέψεων και στην υπερβολική εστίαση της σκέψης σε κάποιο πρόβλημα με αρνητικό τρόπο. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι ο τύπος και η ποσότητα των βακτηρίων στην πεπτική οδό επηρεάζει τη διάθεση.

Καφές

Η συχνή κατανάλωση καφέ έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα ενέργειας και ευχαρίστησης. Η κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με την κοινωνικότητα, τη φιλία, την τρυφερότητα, την ικανοποίηση και την καλή διάθεση, ενώ όταν κανείς απολαμβάνει τον καφέ του μόνος του νιώθει μεγαλύτερη ηρεμία και ευτυχία. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο JAMA Internal Medicine, οι γυναίκες που έπιναν δύο ή τρεις καφέδες την ημέρα είχαν 15% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, σε σχέση με όσες έπιναν έναν καφέ (ή και λιγότερο) την ημέρα.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε σελήνιο, η έλλειψη του οποίου οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, άγχους και αισθήματος κόπωσης. Τα μανιτάρια αποτελούν ακόμη τη μοναδική φυτική, φυσική, πηγή βιταμίνης D.

Πράσινο τσάι

Μια ιαπωνική μελέτη, που διεξήχθη σε πάνω από 40.000 ανθρώπους, βρήκε ότι τα επίπεδα του ψυχολογικού στρες ήταν κατά 20% χαμηλότερα στους ανθρώπους που έπιναν πέντε ή και περισσότερες κούπες πράσινου τσαγιού την ημέρα, σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν λιγότερη από μία.

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
Galaxy Hotel
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.