Γιατί δεν φεύγει το λίπος από την κοιλιά

Το λίπος στην κοιλιά, λένε οι ειδικοί, είναι πολύ δύσκολο να φύγει. Γι’ αυτό και παραθέτουν τις αιτίες που ενώ προσπαθείτε, δεν καταφέρνετε να απαλλαγείτε από αυτό.

Γερνάτε

Όσο μεγαλώνετε, το σώμα σας αλλάζει. Και έτσι, άνδρες και γυναίκες βιώνουν μια μείωση του μεταβολικού ρυθμού και του συνόλου των θερμίδων που το σώμα χρειάζεται για να λειτουργήσει κανονικά.
Εκτός αυτού, οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν την εμμηνόπαυση. Στην εμμηνόπαυση η παραγωγή των οιστρογόνων και της προγεστερόνης επιβραδύνεται. Το ίδιο συμβαίνει και με την τεστοστερόνη, αλλά με πιο αργό ρυθμό. Αυτή η μετατόπιση των ορμονών προκαλεί, ειδικά στις γυναίκες, να κρατήσουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά τους.

Κάνετε λάθος τύπο γυμναστικής

Το τρέξιμο και οι αεροβικές ασκήσεις, λένε οι ειδικοί, είναι πολύ καλές για την καρδιά, αλλά δεν θα σας βοηθήσουν τόσο πολύ στην περιοχή της κοιλιάς.
Και τονίζουν ότι χρειάζεστε ένα συνδυασμό ασκήσεων με βάρη και ασκήσεις με υψηλούς παλμούς της καρδιάς. Η προπόνηση δύναμης (βάρη) αυξάνει τη μυική μάζα, η οποία κάνει το σώμα σας να κάψει περισσότερο λίπος.

Καταναλώνετε πολλές επεξεργασμένες τροφές

Τα επεξεργασμένα δημητριακά, όπως το άσπρο ψωμί, τα κράκερ και τα τσιπς, καθώς και τα επεξεργασμένα σάκχαρα σε ζαχαρούχα ποτά και επιδόρπια, θα αυξήσουν το λίπος στο σώμα σας.

e-Radio.gr

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Νίκος Τριανταφύλλου
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
Carbon Off - Ιωάννινα
Auto Test Ιδιωτικό ΚΤΕΟ