Ο απλός τρόπος που προτείνουν οι επιστήμονες για να χάσετε κιλά

Εκτός από τις δίαιτες και τα γυμναστήρια, υπάρχουν και πιο απλές -και δωρεάν- λύσεις, αν θέλει κανείς να χάσει μερικά παραπανίσια κιλά.

Αρκεί να πάρει την απόφαση να παρατήσει τη συνήθειά του να πηγαίνει στη δουλειά με το αυτοκίνητο και να προτιμήσει πλέον τα δημόσια μέσα μεταφοράς, το ποδήλατο ή το περπάτημα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας στο Νόργουιτς, με επικεφαλής τον δρα Ανταμ Μάρτιν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας “Journal of Epidemiology and Community Health”, μελέτησαν στοιχεία για περίπου 4.000 άτομα, συσχετίζοντας τις συνήθειες μετακίνησης τους με το βάρος τους σε βάθος διετίας.
Διαπιστώθηκε ότι όταν κάποιος εγκαταλείπει το αυτοκίνητο για χάρη των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, προκειμένου να πάει στη δουλειά του, τότε μετά από δύο χρόνια θα σημειωθεί μείωση στον δείκτη σωματικής μάζας του (αναλογία βάρους σε κιλά προς τετράγωνο ύψους σε μέτρα) κατά 0,32 κιλά ανά μέτρο στο τετράγωνο, πράγμα που ισοδυναμεί με περίπου ένα κιλό για ένα άτομο μέσου ύψους.

Όσο πιο μακριά είναι η δουλειά κάποιου από το σπίτι του, οπότε θα χρειασθεί περισσότερο χρόνο για να μετακινηθεί χωρίς το αυτοκίνητο, τόσο σημαντικότερο είναι το όφελος. Έτσι, υπάρχει μέση απώλεια βάρους 2,25 κιλών/μέτρο στο τετράγωνο για τις μετακινήσεις άνω των 30 λεπτών, πράγμα που αντιστοιχεί σε αδυνάτισμα της τάξης των επτά κιλών για έναν μέσο άνθρωπο.
Αντίστροφα, όπως διαπιστώθηκε, αν κανείς σταματήσει τις εναλλακτικές μετακινήσεις και προτιμήσει το αυτοκίνητο για να πάει στη δουλειά του, τότε το μέσο άτομο θα παχύνει κατά ένα κιλό.

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
Νίκος Τριανταφύλλου
Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο
Ζιαφέτ' -  Τσιπουράδικο και άλλα...