Τι δείχνουν οι τιμές τους για την υγεία σας

Τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος
ή λευκοκύτταρα βοηθούν τον οργανισμό να προστατευθεί
από τις λοιμώξεις.

Επιπλέον, συμμετέχουν στη δημιουργία φλεγμονών και την εκδήλωση αλλεργιών.

Όταν παθαίνετε μόλυνση ή έχετε κάποια φλεγμονή σε κάποιο σημείο του σώματόςαμας, ο μυελός (το μεδούλι) των οστών παράγει πιο πολλά λευκά αιμοσφαίρια που απελευθερώνονται στο αίμα μας ώστε μέσα από μια πολύπλοκη διαδικασία να μετακινηθούν προς το σημείο της μόλυνσης ή της φλεγμονής. Καθώς η κατάστασή σας βελτιώνεται, υποχωρεί η παραγωγή λευκών από το μυελό των οστών με αποτέλεσμα ο αριθμός των λευκών στο αίμα να πέσει και πάλι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η μέτρηση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων γίνεται για να εντοπιστεί εάν υπάρχει φλεγμονή ή λοίμωξη ή αν πάσχετε από κάποια πάθηση που επηρεάζει τον αριθμό και τον τύπο των λευκών.

Όταν ο αριθμός των λευκών είναι υψηλός, πάνω, δηλαδή, από τα φυσιολογικά όρια, τότε ο ασθενής έχει λευκοκυττάρωση, που μπορεί να συνδέεται με διάφορες καταστάσεις όπως:
-Λοιμώξεις που προκαλούνται συνήθως από μικρόβια, ιούς, μύκητες ή παράσιτα.
-Φλεγμονές ή φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως είναι η ρευματοειδής η αρθρίτιδα, η αγγειίτιδα ή οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου.
-Λευχαιμία ή τα μυελοϋπερπλαστικά σύνδρομα.
-Νεκρωτικές καταστάσεις (τραύμα, εγκαύματα, από χειρουργικές επεμβάσεις ή από καρδιακή προσβολή)
-Αλλεργικές αντιδράσεις (αλλεργίες, άσθμα).
-Έντονη άσκηση.
-Έντονο stress.
-Tτελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης.

Όταν ο αριθμός των λευκών είναι χαμηλός, κάτω, δηλαδή, από τα φυσιολογικά όρια, τότε το άτομο έχει λευκοπενία, που μπορεί να συνδέεται με διάφορες καταστάσεις όπως:
-Βλάβη του μυελού των οστών ( π.χ. χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ναρκωτικά).
-Διαταραχές λόγω μη παραγωγής επαρκούς ποσότητας λευκών αιμοσφαιρίων (μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο, έλλειψη βιταμίνης B12 ή φυλλικού οξέος).
-Λέμφωμα ή μεταστάσεις ενός καρκίνου στο μυελό των οστών.
-Αυτοάνοσα νοσήματα, όπως είναι ο λύκος, στα οποία ο οργανισμός επιτίθεται και καταστρέφει τα δικά του λευκά αιμοσφαίρια.
-Σήψη.

Πηγή

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Φροντιστήριο Κλασικό
Ζιαφέτ' -  Τσιπουράδικο και άλλα...
ΗΠΕΙΡΟΣ OIL
Tzimas Home Accessories