«Μαγικά μανιτάρια» κατά του καπνίσματος

Thumbnail for 23332

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το νοσοκομείο John Hopkins University της Βαλτιμόρης, αναφέρει πως μακροχρόνιοι καπνιστές κατάφεραν να κόψουν το κάπνισμα με τη βοήθεια μιας ουσίας που ονομάζεται ψιλοκυβίνη και περιέχεται στα λεγόμενα “μαγικά μανιτάρια».

Το ελεγχόμενο πείραμα, που γινόταν σε περιβάλλον άνετο για τα άτομα που πήραν μέρος σε αυτό, είχε ως αποτέλεσμα το 80% των συμμετεχόντων να διακόψει το κάπνισμα μέσα σε μια περίοδο 6 μηνών. Τα άτομα αυτά κάπνιζαν περίπου ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα για πολλά χρόνια και κατά τη διάρκεια του πειράματος βρίσκονταν συνεχώς σε επαφή με ειδικούς οι οποίοι κατέγραφαν όλα τα απαραίτητα δεδομένα.

Στους συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν 15 στον αριθμό, χορηγήθηκε η ψιλοκυβίνη σε μορφή χαπιού και η δοσολογία αυξανόταν με την πάροδο των εβδομάδων ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η αφομοίωση από τους “θεραπευόμενους» καθώς επίσης και η γενικότερη δράση της.

Σε γενικές γραμμές, το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία, παρόλα αυτά οι ειδικοί συνιστούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς η αλόγιστη χρήση των μανιταριών, όπως είναι λογικό, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Το σίγουρο είναι, πως η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει έναν πολύ χρήσιμο σύμμαχο στο μέλλον για όποιον προσπαθεί να απαλλαγεί από την βλαβερή αυτή συνήθεια.

Πηγή

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Galaxy Hotel
Xylotexnima.gr
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ

VIDEOS