Τι συμβαίνει όταν κολλάει ανεμοβλογιά ένας ενήλικας (βίντεο)

anaimoblogia-2324

Εάν έχετε περάσει ανεμοβλογιά, πιθανότατα την περάσατε σε τόσο μικρή ηλικία που δεν θυμάστε πόσο ενοχλητική είναι η λοίμωξη από το συγκεκριμένο ερπητοϊό που την προκαλεί, τον έρπη ζωστήρα.

Όταν ο ιός της ανεμοβλογίας προσβάλλει έναν ενήλικα, η λοίμωξη δεν είναι εξίσου ήπια και μάλιστα μπορεί αν αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, καθώς είναι πιο πιθανό να υπάρξουν επιπλοκές.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει έναν 32χρονο άνδρα από το Λονδίνο ο οποίος προσβλήθηκε από ανεμοβλογιά.

Τα πόδια, ο θώρακας, η πλάτη αλλά και ολόκληρο το σώμα του έχουν καλυφθεί από τις επίπονες φλύκταινες. Ο άνδρας ανέβασε το βίντεο στο YouTube ώστε να δείξει πόσο δύσκολο είναι να περνά κάποιος ανεμοβλογιά ως ενήλικας.

Η ανεμοβλογιά είναι εξαιρετικά μεταδοτική. Η λοίμωξη από τον έρπη ζωστήρα συνοδεύεται από την εμφάνιση κόκκινων εξανθημάτων επάνω στο δέρμα, τα οποία γεμίζουν με πύον και προκαλούν έντονη φαγούρα. Μετά από μερικές ημέρες, οι φλύκταινες ξηραίνονται και αρχίζουν να υποχωρούν.

Μετά την οξεία φάση της λοίμωξης, ο ιός παραμένει αδρανής στο σώμα και μπορεί κάποια στιγμή να ενεργοποιηθεί και πάλι, χωρίς όμως να εκδηλωθεί ξανά ανεμοβλογιά.

Πηγή:onmed.gr

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ζιαφέτ' -  Τσιπουράδικο και άλλα...
Galaxy Hotel
Σ' αναμμένα Κάρβουνα
Ποδήλατο Γιαννούλη