Πώς Το Γάλα Καταστρέφει Την Υγεία Μας (Keith Nemec, M.D.)

Από τον Keith Nemec, M.D.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα σχηματίζουν βλέννα**, που καλύπτει τις πεπτικές και αναπνευστικές οδούς. Το γάλα δε χωνεύεται εύκολα, και είναι επίσης πολύ αλλεργιογόνο.

Εδώ είναι μερικές άλλες πληροφορίες για τα γαλακτοκομικά προϊόντα


(γάλα, τυρί, βούτυρο, παγωτό,γιαούρτι κλπ.)**Μουκοειδής πλάκα.
πηγή: ωμοφαγία raw-vegan.


Ο περισσότερος κόσμος είναι δυσανεκτικός στη λακτόζη. Οι περισσότεροι από εμάς χάνουμε τη δυνατότητα να πέπτουμε εντελώς τη λακτόζη στην ηλικία των τεσσάρων ετών. Σαν αποτέλεσμα, πολλοί που καταναλώνουν γάλα έχουν διάρροια, αέρια, στομαχικές κράμπες, εντερικές φλεγμονές και τοξικότητα.

Οι πηγές γαλακτοκομικών είναι ψηλά στη διατροφική αλυσίδα, συγκεντρώνοντας έτσι τοξίνες, φυτοφάρμακα και ορμόνες.

Περισσότερο από το 20% των αγελάδων φέρουν ιούς λευχαιμίας. Τα πρόβατα, οι κατσίκες και οι χιμπατζήδες που τρέφονται με αγελαδινό γάλα μερικές φορές αναπτύσσουν λευχαιμία. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτοί οι ιοί να μεταδίδονται στους ανθρώπους επίσης.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι δυο πιο κοινές μορφές καρκίνου είναι του στήθους και του προστάτη,και συσχετίζονται με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η εμφάνιση νεανικού διαβήτη τύπου 1 στα παιδιάσυνδέεται με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η καζεΐνη, πρωτεΐνη του γάλακτος, μια συνήθης αιτία των τροφικών αλλεργιών. Η καζεΐνη χρειάζεται το ένζυμο ρεννίνη για να διασπαστεί, αλλά η ρεννίνη δεν υπάρχει στους ανθρώπους μετά την ηλικία των τεσσάρων. Το αγελαδινό γάλα περιέχει 300 φορές περισσότερη καζεΐνη από το ανθρώπινο μητρικό γάλα. Η καζεΐνη, που είναι πολύ κολλώδης, είναι ένα βασικό συστατικό σε πολύ γνωστή μη τοξική κόλλα. Η καζεΐνη καλύπτει το πεπτικό σύστημα, οδηγώντας σε σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου, δυσαπορρόφηση και/ή δυσκοιλιότητα. Όλα αυτά οδηγούν σε ένα ασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και τοξική συγκέντρωση στο αίμα σε συνδυασμό με πληθώρα άλλων προβλημάτων υγείαςπου προέρχονται από το σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου. Η καζεΐνη σχηματίζει πολλή βλέννα, εξαιτίας της βακτηριακής της διάσπασης (σήψη), της αλλεργικής μας ανταπόκρισης και της κολλοειδούς φύσης της.

Πώς Το Γάλα Καταστρέφει Την Υγεία Μας (Keith Nemec, M.D.)

Η παστερίωση καταστρέφει όλα τα ένζυμα, συμπεριλαμβανομένης της φωσφατάσης, που είναι απαραίτητη για την αφομοίωση του ασβεστίου, των μετάλλων και των βιταμινών. Κατά την παστερίωση, το γάλα θερμαίνεται τουλάχιστον στους 115 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας το οργανικό ασβέστιο αδιάλυτο και ως εκ τούτου πολύ δύσκολο να χωνευτεί. Οι θερμοκρασίες από 190 ως230 βαθμούς Κελσίου απαιτούνται για να σκοτωθούν οι τυφοειδείς βάκιλλοι, η coli, η φυματίωση και ο κυματοειδής πυρετός, αλλά οι θερμοκρασίες παστερίωσης φτάνουν μόνο τους 145 με170 βαθμούς. Η παστερίωση σκοτώνει μερικά ευεργετικά βακτήρια που διατηρούν τα βλαβερά βακτήρια σε έλεγχο. Μέσα σε 24 με 48 ώρες μετά την παστερίωση, η ποσότητα των βλαβερών βακτηρίων διπλασιάζεται.

Το αγελαδινό γάλα έχει διπλάσια πρωτεΐνη από το ανθρώπινο, γιατί ένα μοσχαράκι διπλασιάζει το βάρος του πολύ γρήγορα. Μωρά μοσχαράκια που ήπιαν παστεριωμένο γάλα πέθαναν μέσα σε 30 ημέρες.


Το ομογενοποιημένο αγελαδινό γάλα προλαμβάνει τη δημιουργία κρέμας στην επιφάνειά του. Αν ωμό γάλα καταποθεί, το ένζυμο ξανθινοξειδάση χωνεύεται στο στομάχι. Αν το γάλα έχει ομογενοποιηθεί, σφαιρίδια λίπους από την κρέμα εγκλωβίζουν το ένζυμο, έτσι περνά άπεπτο στο αίμα, προσκολλάται στα αρτηριακά τοιχώματα καιγίνεται τραχύ. Το σώμα αποκαθιστά αυτές τις εκδορές με χοληστερίνη. Το ένζυμο ξανθινοξειδάση είναι μια σημαντική αιτία για καρδιακά νοσήματα στις ΗΠΑ.

Επομένως αν κάποιος έχει ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα τα καρκινικά κύτταρα πολλαπλασιάζονται σε μεγαλύτερες ποσότητες γιατί τα λευκά αιμοσφαίρια δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, να τα σκοτώσουν δηλαδή γρήγορα.Τώρα σε αυτό προσθέτουμε καθημερινά ποσότητες αυξητικών ορμονών από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας και το κοτόπουλο, προκαλώντας τον ταχύτερο σχηματισμό αποικιών καρκινικών κυττάρων. Τις αποκαλούμε όγκους και όταν έχουν σχηματιστεί όγκοι είναι πολύ πιο δύσκολο για τα λευκά αιμοσφαίρια (φυσικούς εξολοθρευτές κυττάρων και μακροφάγων) να φτάσουν και να καταστρέψουν τον καρκίνο. .

Βλέπεις πώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα,

το κρέας και το κοτόπουλομπορούν να

καταστρέψουν εντελώςτην υγεία σου;


Πώς Το Γάλα Καταστρέφει Την Υγεία Μας (Keith Nemec, M.D.)Οι αγελάδες στη γαλακτοπαραγωγή ζούσαν 25χρόνια. Τώρα, ελάχιστες τα καταφέρνουν μέχρι τα4χρόνια λόγω της BGH που τους χορηγείται.

Ακόμα και το παστεριωμένο γάλα μπορεί να μεταδίδει θηλώματα, που μπορεί να εμπλέκονται σε έναν αριθμό ανθρώπινων καρκίνων.

Το γάλα ενδέχεται να συνδέεται με την εμφάνιση παιδικού σακχαρώδους διαβήτη.
Τα αντιβιωτικά είναι συνηθισμένα στο γάλα, εξαιτίας των μολύνσεων των μαστών των αγελάδων. Αυτά τα αντιβιωτικά μεταφέρονται στους ανθρώπους, προκαλώντας αντιδράσεις σε αυτά τα ευαίσθητα ή αλλεργιογόνα αντιβιωτικά, ή προκαλώντας την παραγωγή ανθεκτικών στα αντιβιωτικά βακτηρίων στο σώμα μας. Ένα από αυτά είναι η σουλφαμεθαζίνη, ένα ύποπτο καρκινογόνο.

Φυτοφάρμακααπό τις τροφές των αγελάδων συγκεντρώνονται καθώς ανεβαίνουν μέσω της τροφικής αλυσίδας σε σένα και μένα.


Η Φινλανδία είναι στις χώρες με την υψηλότερη πρόσληψη γαλακτοκομικών του κόσμου και τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από καρδιακά νοσήματα. Οι Φινλανδοί καταναλώνουν δύο φορές περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα από τους Αμερικανούς. Συμπτωματικά, τα ποσοστά θανάτων των Φινλανδών είναι δύο φορές υψηλότερα από αυτά των Αμερικανών. Διατροφές υψηλές σε λίπος, χοληστερίνη και υγρό κρέας (γάλα) δεν ευνοούν τη συνολική υγεία.

Πώς Το Γάλα Καταστρέφει Την Υγεία Μας (Keith Nemec, M.D.)
Δείτε το πινακάκι.

Το γεγονός ότι χρειαζόμαστε ασβέστιο είναι ένα φτωχός λόγος για να πούμε ότι πρέπει να πίνουμε γάλα γιατί η παστερίωση ή το ζέσταμα καθιστά το ασβέστιο πρακτικά μη αφομοιώσιμο και πολύ μικρής χρησιμότητας στο ανθρώπινο σώμα. Ο μέσος Αμερικανός λαμβάνει 807 mg ασβεστίου την ημέρα πίνοντας γάλα. Σύγκρινέ το με τη μέση καθημερινή κατανάλωση στην Ισπανία (308 mg), τη Βραζιλία (250 mg), την Ταϊβάν (13 mg) και τη Γκάνα (8 mg). Άνθρωποι σε αυτές τις χώρες παίρνουν το ασβέστιό τους από άλλες πηγές όπως μπρόκολο,σπανάκι,φασόλια κόκκινα, φασόλια σόγιας, αμύγδαλα, ραβέντι, λάχανα,γογγύλια κλπ.


Η ποσότητα ασβεστίου που χρειαζόμαστε είναι αμφισβητίσιμη. Το Food and Nutrition Board της Nation Academy of Science συστήνει 800 mg την ημέρα για τους ενήλικες, ενώ η World Health Organization συνιστά 400 mg. Όμως ο Θεός έφτιαξε τα σώματά μας τόσο καταπληκτικά που απορροφούμε περισσότερο ασβέστιο όταν αυτό καταναλώνεται σε μικρότερες ποσότητες απ’ όταν καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες. Με άλλα λόγια, τα σώματά μας γνωρίζουν ακριβώς τι και πόσο χρειάζονται.

Ο κίνδυνος οστεοπόρωσης (λεπτά, εύθραυστα κόκκαλα)

είναισχεδόν διπλάσιοςστους ανθρώπους που

καταναλώνουν κρέας και γαλακτοκομικά από

τους αυστηρά χορτοφάγους (vegans).

Πώς Το Γάλα Καταστρέφει Την Υγεία Μας (Keith Nemec, M.D.)

Οι Αφρικανές γυναίκες στο Bantu ακολουθούν διατροφή απαλλαγμένη από γαλακτοκομικά προϊόντα, και λαμβάνουν 250 με 400 mg ασβεστίου τη μέρα, το μισό από αυτό των Δυτικών γυναικών, από φυτικές πηγές. Οι γυναίκες στο Bantu συνήθως κάνουν 10 παιδιά στη ζωή τους, και τα θηλάζουν για περίπου 10 μήνες. Ακόμα και με αυτή την τρομερή κατανάλωση ασβεστίου και τη σχετικά χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου, η οστεοπόρωση είναι εντελώς άγνωστη σε αυτές τις γυναίκες.

Αν ακόμα πιστεύεις ότι πρέπει να πίνεις γάλα για να κάνεις γερά κόκκαλα, εδώ είναι μια ενδιαφέρουσα πληροφορία:

Οι μεγαλύτερες σε κατανάλωση γαλακτοκομικών χώρες(Φινλανδία, Σουηδία, ΗΠΑ, Αγγλία και Ισραήλ) έχουν επίσης και τα πέντε υψηλότερα ποσοστά καταγμάτων ισχίου:σημάδι οστεοπόρωσης.

Εδώ είναι μια άλλη περίπτωση που δείχνει πώς αφομοιώνουμε περισσότερες τοξίνες καθώς ανεβαίνουμε στη διατροφική αλυσίδα, όταν περνάμε από τη διατροφή με φυτά στο κρέας:

Πώς Το Γάλα Καταστρέφει Την Υγεία Μας (Keith Nemec, M.D.)

Η Environmental Defense Fund μελέτησε το μητρικό γάλα 1400 γυναικών από 46 πολιτείες. Η μελέτη ανακάλυψε εκτεταμένη μόλυνση του μητρικού γάλακτος από φυτοφάρμακα. Τα επίπεδα μόλυνσης ήταν διπλάσια στις γυναίκες που κατανάλωναν κρέας και γαλακτοκομικά σε σύγκριση με τις χορτοφάγους. Επειδή τα φυτοφάρμακα είναι συγκεντρωμένα στις ζωικές τροφές, η έρευνα συμβουλεύει τις γυναίκες που σκοπεύουν να θηλάσουν να αποφεύγουν το κρέας, μερικά είδη ψαριού, και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν πολύ λίπος.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας συναντάται πιο συχνά σε περιοχές του κόσμου όπου βρέφη και παιδιά μεγαλώνουν με γαλακτοκομικά προϊόντα αντί για το μητρικό τους γάλα και φυτικές τροφές.

Κλείνοντας για τα γαλακτοκομικά προϊόντα,

σας αφήνω γονείς, με τις ακόλουθες σκέψεις

που αφορούν τα παιδιά σας.


Ο παιδίατρος Dan Baggett, συσχετίζει άμεσα το αγελαδινό γάλα με τις ακόλουθες καταστάσεις που αντιμετωπίζει στο γραφείο του:

1) έκζεμα2)άσθμα3) πονόλαιμος4) ρευματοειδής αρθρίτιδα5) αυξανόμενοι πόνοι

Όλες αυτές οι καταστάσεις άρχισαν να βελτιώνονται όταν εξαλείφθηκαν τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή.Απόσπασμα από το βιβλίο Total Health = Wholeness: A Body, Mind and Spirit Manual του Dr. Keith και της Laurie Nemec.

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ποδήλατο Γιαννούλη
Galaxy Hotel
ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ