Υπ. Υγείας: Παρέμβαση για φθηνότερα φάρμακα

Thumbnail for 22354

Παρέμβαση τριών σημείων στα φάρμακα θα ανακοινώσει τον Μάιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στόχος είναι να διατεθούν στους πολίτες φθηνότερα

σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, περισσότερα ελληνικά γενόσημα και σταθερός φαρμακευτικός προϋπολογισμός για τα επόμενα χρόνια.

Το εγχείρημα αποβλέπει στα εξής: Να καλυφθούν επαρκώς ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, χωρίς να απαιτηθούν επιπλέον πόροι. Να στηριχθεί, παράλληλα, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε στη Θεσσαλονίκη ότι κύριος όρος της πρότασης είναι “φάρμακο για όλους».

Σύμφωνα με τον υπουργό, απώτερος στόχος είναι να μειωθεί σταδιακά και η συμμετοχή των ασφαλισμένων, η οποία αυξήθηκε θεαματικά την τελευταία πενταετία. Πώς θα γίνουν αυτά; Σε πρώτη φάση, θα διαμορφωθεί “κλειστός» προϋπολογισμός για τα λεγόμενα φάρμακα υψηλού κόστους ή φάρμακα για τις σοβαρές παθήσεις (νόμος 3816).

Αυτό σημαίνει ότι το διατιθέμενο ποσό από τον ΕΟΠΥΥ θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο (δαπάνη 2014 + 3% ετησίως) και οι εταιρείες θα πρέπει να προσαρμόσουν τις τιμές τους προς τα κάτω.

Πηγή: Έθνος – androsportal.gr

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο
Το Σουβλάκι του Πασά
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
Ποδήλατο Γιαννούλη