Η ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΦΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ

Thumbnail for 19569

Το 80% των καρδιακών παθήσεων θα μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, αλλά και εάν ήμασταν σε θέση να αναγνωρίσουμε τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια όσο παράδοξα και αν ακούγονται καμία φορά.
Επιστήμονες από το ιατρικό κέντρο του Τελ Αβίβ σε πρόσφατη μελέτη τους διαπίστωσαν ότι η αυτοεξέταση του αυτιού, μπορεί να αποκαλύψει το ενδεχόμενο ύπαρξης φραγμένων αρτηριών.
Συγκεκριμένα, μια πτυχή στο λοβό του αυτιού και ειδικότερα μία γωνιακή πτυχή στο αυτί που υπάρχει διαγώνια από το κανάλι μέχρι το κατώτερο άκρο του λοβού, έχει αναφερθεί σε ιατρικές εκθέσεις ως ένδειξη σιωπηλής στεφανιαία νόσου.

Η πτυχή του αυτιού μπορεί να προκύψει από κακή κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών της καρδιάς. Οι καρδιακοί μύες και οι λοβοί των αυτιών προμηθεύονται κοινό γενετικό υλικό κι έτσι μοιράζονται κοινές καταληκτικές διόδους.
Αν και μερικοί ειδικοί έχουν υποστηρίξει ότι μια πτυχή είναι μόνο μια γενική ένδειξη της γήρανσης του πληθυσμού, οι ερευνητές πρόσφατα χρησιμοποίησαν την πιο εξελιγμένη μέθοδο αξονικής τομογραφίας για τη μέτρηση της σιωπηλής στεφανιαία νόσου και διαπίστωσαν ότι σε μία προβλεπόμενη καρδιοπάθεια το σχήμα του αυτιού αλλοώνεται.
Φυσικά, οι ερευνητές συνυπολόγιζαν και άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία, το κάπνισμα κ.λπ.
ΠΗΓΗ

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ
ΗΠΕΙΡΟΣ OIL
Το Σουβλάκι του Πασά
Tzimas Home Accessories