Τανζανία: Ο πρόεδρος ζήτησε την αποφυλάκιση ράπερ, καλώντας τον να γράψει στίχους για τη φοροδιαφυγή

Τανζανία: Ο πρόεδρος ζήτησε
Την αποφυλάκιση του ράπερ Νέι Γουά Μιτέγκο που συνελήφθη την Κυριακή για ασέβεια προς την προεδρία διέταξε ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι,
ο οποίος πάντως κάλεσε τον μουσικό να ξαναγράψει ένα από τα τραγούδια του, περιλαμβάνοντας στους στίχους μηνύματα για τη φοροδιαφυγή και τη διακίνηση ναρκωτικών.
Η αστυνομία συνέλαβε τον Νέι Γουά Μιτέγκο με την κατηγορία ότι επέδειξε ασέβεια προς την προεδρία με το νέο του τραγούδι ραπ στα σουαχίλι με τίτλο Wapo.
Οι στίχοι του τραγουδιού δεν αναφέρονται ονομαστικά στον Μαγκουφούλι, αλλά μέσα από αυτούς γίνεται λόγος για την καταστρατήγηση της ελευθερίας της έκφρασης στην Τανζανία, ενώ διατυπώνονται επικρίσεις για την ηγεσία της χώρας.
Η εξύβριση του προέδρου μετατράπηκε σε ποινικό αδίκημα στην Τανζανία με νόμο το 2015, με τους «παραβάτες» να κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης έως και τρία έτη και πρόστιμα περίπου 3.000 δολαρίων.
Σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών της Τανζανίας Χάρισον Μουακιέμπε, ο πρόεδρος της χώρας επιθυμεί από τον Γουά Μιτέγκο να ξαναγράψει το τραγούδι, μιλώντας «για τα άλλα δεινά της κοινωνίας, όπως τη φοροδιαφυγή και τη διακίνηση ναρκωτικών».
naftemporiki.gr
ΦΩΤΟ: EPA/DANIEL IRUNGU

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΗΠΕΙΡΟΣ OIL
Το Σουβλάκι του Πασά
George Coiffure
Σ' αναμμένα Κάρβουνα