Ερευνητές δημιούργησαν πλαστικό από κελύφη γαρίδων

Ερευνητές δημιούργησαν
Το πλαστικό αποτελεί μάστιγα για τον πλανήτη, ωστόσο μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Νείλου στην Αίγυπτο αναπτύσσει ένα είδος βιοπλαστικού που διασπάται φυσικά και δεν μολύνει το περιβάλλον.
Το πλαστικό αυτό προέρχεται από κελύφη γαρίδων! Οι Αιγύπτιοι επιστήμονες με κατάλληλη χημική επεξεργασία των κελυφών κατάφεραν να απομονώσουν την ένωση χιτίνη που βρίσκεται σε αυτά δημιουργώντας ένα καθαρό και λεπτό πλαστικό με διάφορες πιθανές χρήσεις.
Η προμήθεια κελυφών γαρίδας, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, είναι εύκολη και ανέξοδη. Όπως δήλωσε ο ερευνητής του έργου Hani Chbib στο Reuters, η Αίγυπτος εισάγει περίπου 3.500 μετρικούς τόνους γαρίδες, οι οποίοι αποδίδουν 1.000 μετρικούς τόνους απόβλητων κελυφών. Έτσι, το έργο θα μπορούσε να συμβάλει στην αφενός στη μείωση των αποβλήτων αφετέρου στη μείωση της ρύπανσης από το πλαστικό.
Οι Αιγύπτιοι ερευνητές, που συνεργάζονται με επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Nottingham της Βρετανίας, οραματίζονται ότι το βιοδιασπώμενο πλαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συσκευασία και τις πλαστικές σακούλες, περιορίζοντας τη ρύπανση πρωτίστως στις θάλασσες, αφού αυτό θα διασπάται και δεν θα μένει στο νερό για χρόνια καταστρέφοντας το περιβάλλον και θανατώνοντας πολλά θαλάσσια είδη.
perierga.gr

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
Το Σουβλάκι του Πασά
Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο
Ποδήλατο Γιαννούλη