Ρομπότ "ντελιβεράς" στις ΗΠΑ

Ρομπότ
Ο κόσμος αλλάζει. Η τεχνολογία κάνει ολοένα και περισσότερο αισθητή την παρουσία της. Ενδεχομένως, το σενάριο που θέλει τον άνθρωπο -τελικά- να γίνεται υποχείριο των μηχανών, να μην είναι τόσο μακριά όσο φανταζόμαστε. Τουλάχιστον στην περίπτωση των... ντελιβεράδων, η επόμενη μέρα δεν φαντάζει... φωτεινή, καθώς τα ρομπότ έχουν ήδη αρχίσει να «κερδίζουν θέσεις εργασίας».
 
Τόσο στην Ουάσιγκτον, όσο και στην Καλιφόρνια, ξεκίνησε η δοκιμή ενός νέου ρομπότ, το οποίο θα κάνει παραδόσεις δεμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, δίχως να παραπονιέται για το ωράριο, ή να απαιτεί... υπερωρίες.
 
Εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία το τεστ και διευκρινιστούν οι αδυναμίες του συστήματος, η εταιρεία που τα παρουσίασε σκοπεύει να προχωρήσει στην ευρύτερη παραγωγή του μηχανήματος, το οποίο θα έχει εφαρμογή και στους ταχυδρόμους, θέτοντας υπό εξαφάνιση ένα παραδοσιακό επάγγελμα, εκτός των ντελίβερι, που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
 
Το μέλλον, λοιπόν, είναι εδώ. Μόνο που δεν είναι ευοίωνο για όλους. Πολλοί επαγγελματίες θα αναγκαστούν να αναζητήσουν σε άλλα πεδία το επαγγελματικό τους μέλλον. Τα ρομπότ κερδίζουν έδαφος, μειώνουν θέσεις εργασίας και ο άνθρωπος θα πρέπει, παράλληλα με την τεχνολογική εξέλιξη, να βρει τον τρόπο, προκειμένου να διατηρήσει την ισορροπία. Ένα μεγάλο στοίχημα και μία μεγάλη πρόκληση για έναν κόσμο που εξαρτάται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία.
perierga.gr

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Tzimas Home Accessories
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
Ζιαφέτ' -  Τσιπουράδικο και άλλα...
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA