32χρονος μιλάει 56 γλώσσες!

32χρονος μιλάει 56 γλώσσες!
Δεν είναι ασυνήθιστο για τους νέους σήμερα να μιλάνε περισσότερες από μία γλώσσες, αλλά ο 32χρονος Muhamed Mešić μιλάει 56 διαφορετικές γλώσσες και υποστηρίζει ότι καταλαβαίνει πάνω από 70.
Ο ίδιος ζει στην Τούζλα, μια βιομηχανική πόλη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και από μικρός γοητευόταν από τις ξένες γλώσσες. Όταν ήταν 5 χρόνων ήρθε διακοπές με την οικογένειά του στην Ελλάδα και θυμάται να ακούει τα Ελληνικά χωρίς να τα καταλαβαίνει αλλά μπορούσε να σκεφτεί τι εννοούσαν.
“Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνάντησα ανθρώπους των οποίων δεν καταλάβαινα την γλώσσα, αλλά έπιανα το νόημα όσων έλεγαν. Στο τέλος των διακοπών ήμουν σε θέση να βοηθήσω τον πατέρα μου να επικοινωνήσει με έναν τοπικό μηχανικό που επισκεύαζε το αυτοκίνητό μας”, θυμάται ο ίδιος. Αυτό ήταν μόνο η αρχή του ταξιδιού του στη γλωσσομάθεια, καθώς όπως αποδείχτηκε στην πορεία το σύνδρομο Asperger από το οποίο έπασχε (μια ελαφριά μορφή αυτισμού) του επέτρεπε να μαθαίνει εύκολα ξένες γλώσσες, μερικές φορές χωρίς πρόθεση. Πλέον αφιερώνει όλον σχεδόν τον χρόνο του στο να μαθαίνει γλώσσες, ακόμα και κάποιες εντελώς άγνωστες στους περισσότερους, όπως η Kinyarwanda (επίσημη γλώσσα της Ρουάντα) ή η Quechua (η γλώσσα των αυτοχθόνων πληθυσμών των Κεντρικών Άνδεων της Νότιας Αμερικής).
perierga.gr

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο