Ορνιθολόγοι στην Ιαπωνία παρουσιάζουν μελέτη για το φαινόμενο της ομοφυλοφιλικής νεκροφιλίας στα πτηνά, το οποίο πιθανότατα δεν οφείλεται σε διαστροφικές τάσεις αλλά σε απλή σύγχυση.
Το 2014, ερευνητές του Ινστιτούτου Ορνιθολογίας στο Αμπίκο της Ιαπωνίας βρήκαν ένα οχθοχελίδονο (Riparia riparia) να κείτεται νεκρό στην άσφαλτο. Καθώς κοιτούσαν, τρία αρσενικά προσγειώθηκαν πάνω στο πτώμα και επιχείρησαν να ζευγαρώσουν μαζί του. Έπειτα από 15 λεπτά, οι ορνιθολόγοι συνέλεξαν το νεκρό πουλί και διαπίστωσαν ότι είναι αρσενικό.
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Ornithological Science, είναι μόλις η δεύτερη στα χρονικά της Ορνιθολογίας που εξετάζει το μακάβριο φαινόμενο. Η πρώτη είχε δημοσιευτεί το 2003 και κέρδισε μάλιστα βραβείο Nobel Ig -μια παρωδία της απονομής των Νόμπελ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Χάρβαρντ και αναγνωρίζει μελέτες που «πρώτα σε κάνουν να γελάσεις και μετά να σκεφτείς».
Η βραβευμένη μελέτη είχε δημοσιευτεί από τον Κες Μέλικερ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ρότερνταμ. Ο ορνιθολόγος, σχολιάζει το περιοδικό New Scientist, θεωρείται πλέον εξπέρ στο φαινόμενο της νεκροφιλίας, και έκτοτε έχει συγκεντρώσει τρεις ακόμα αναφορές για νεκροφιλικές συνευρέσεις σε πτηνά, δύο σε θηλαστικά και μία σε χελώνες.

VIDEOS

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
Tzimas Home Accessories
Σ' αναμμένα Κάρβουνα