Παράνομη και παραπλανητική χρήση του ονόματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Μετά την αναφορά κρουσμάτων παραπλανητικής χρήσης του ονόματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) από επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν παρανόμως χρηματικά ποσά, η οργάνωση διαβεβαιώνει επισήμως ότι ουδεμία σχέση έχει με ανάλογες ενέργειες καθώς πάγια τακτική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι να μη διεξάγεται ποτέ έρανος για συλλογή χρημάτων είτε στο δρόμο είτε από πόρτα σε πόρτα.

Οι ομάδες των εκπροσώπων μας που ενημερώνουν για τη δράση μας δεν δέχονται ποτέ χρήματα αλλά δίνουν έντυπα με τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ώστε η διαδικασία χρηματοδότησης της οργάνωσης να είναι απολύτως διαφανής.

Στα περιστατικά που έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής στην οργάνωση, οι εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι φορούν κονκάρδα ή ταμπελάκι με το λογότυπο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, και πωλούν προς 5 ευρώ περιοδικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μαζί με έντυπο υλικό άλλων οργανώσεων. Οι περισσότερες από τις αναφορές περιστατικών που έχουμε μέχρι στιγμής αφορούν περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απευθύνουμε θερμή παράκληση προς όλους τους πολίτες που δεχτούν ανάλογες κρούσεις, να μην προβούν στην αγορά του υλικού και να επικοινωνήσουν άμεσα με το γραφείο μας στα παρακάτω στοιχεία:

Γιατροί Χωρίς Σύνορα - Ελληνικό Τμήμα, Ξενίας 15, 115 27 Αθήνα,

Τηλ.: +30 210 5200500, Fax.: +30 210 5200503 e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Φροντιστήριο Κλασικό
Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.