«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Απολογισμός του έργου για το έτος 2011 -Παρουσίαση βασικών και σημαντικών στόχων για το 2012

Σε συνέντευξη τύπου στο Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης Παιδιά στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» στο Μαρούσι Αττικής, παρουσίασε σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τον Απολογισμό του έργου του για το έτος 2011 καθώς και τους βασικούς και σημαντικούς στόχους για το 2012.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κώστας Γιαννόπουλος εξέφρασε την αγωνία και περιέγραψε τις τεράστιες δυσκολίες που καθημερινά βιώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Οι πρωτόγνωρες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το κράτος πρόνοιας & κοινωνικής αλληλεγγύης έχει καταρρεύσει, οδηγούν σε ραγδαία αύξηση των αναγκών που ο οργανισμός καλείται καθημερινά να καλύψει σε όλη την Ελλάδα. Το ευρύ φάσμα δράσεων που έχει αναπτυχθεί από το Χαμόγελο του Παιδιού είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαραίτητο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Το 2011 ήταν εξαιρετικά δύσκολο για Το Χαμόγελο του Παιδιού. Το Φεβρουάριο είχαμε μόλις 1,5 μήνα οικονομικής ζωής. Η ανταπόκρισή όλων στην κραυγή αγωνίας μας ήταν συγκινητική. Χάρη στη συμμετοχή όλων ... τα καταφέραμε! Συντελέστηκε πραγματικά ένα θαύμα!

Το Χαμόγελο του Παιδιού στις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε είναι παρών! Ωστόσο αν και η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ο κρατικός μηχανισμός σπαταλά δημόσιο χρήμα για να επαναλάβει δράσεις και δομές για τα παιδιά, που ήδη υπάρχουν, λειτουργούν με επιτυχία από το Χαμόγελο και χαίρουν της εμπιστοσύνης των πολιτών. Ενώ παράλληλα, κρατικά ιδρύματα κάνουν έκκληση για παροχή ειδών και υπηρεσιών για να μπορέσουν να στηρίξουν τα παιδιά που φιλοξενούν. Σε αυτή την ανάγκη Το Χαμόγελο του Παιδιού ανταποκρίθηκε άμεσα και σήμερα, παράλληλα με τις δράσεις μας, στηρίζουμε πολλά κρατικά ιδρύματα και άλλους φορείς σε σταθερή βάση.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι οι υπεράνθρωπες προσπάθειές που καταβάλλουμε καθημερινά αναγνωρίζονται τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών, η 1η θέση στο Κοινωνικό Βαρόμετρο ASBI 2011 είναι γεγονότα που μας έκαναν περήφανους, όχι μόνο εμάς αλλά και όλους όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν το Χαμόγελο».

Από τα στατιστικά στοιχεία, που παρουσιάστηκαν διαφάνηκε η τεράστια ανάγκη να συνεχίσουμε το έργο μας με μεγαλύτερη ένταση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το έτος 2011:

• Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 δέχτηκε 264.375 τηλεφωνικές κλήσεις, κατά μέσο όρο 724 κλήσεις/μέρα

• Για 190 παιδιά που βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε επιτόπια παρέμβαση

• Λάβαμε σοβαρές καταγγελίες κακοποίησης που αφορούσαν σε 844 παιδιά, ηλικίας από βρέφη έως και έφηβους

• Χειριστήκαμε και τα 685 αιτήματα που λάβαμε για υποστήριξη παιδιών που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ACS ...σημαίνει courier
WebCenter - Smart Internet Solutions
Carbon Off - Ιωάννινα
Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο